mitoxantron (intravénásan) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat és vizsgálatok szívműködését lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Nem kellene ezt a gyógyszert, ha terhes. A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát. Továbbá, az orvos előírhatja, hogy egy terhességi tesztet, mielőtt kap minden adagot ebből a gyógyszerből, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem terhes.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalmat vagy kellemetlenséget; gyors vagy szabálytalan szívverés, légszomj, a lábak duzzanata és az alsó lábszár, vagy problémás légzés. Ezek tünetei lehetnek súlyos szívbetegsége van.

Ez a gyógyszer megváltoztathatja a színét a vizelet kékes-zöld színű. A szemfehérje is megjelenhetnek enyhén kékes-zöld. Ez normális, különösen az első 24 óra után megkapja a gyógyszert.

Amíg kezelik mitoxantrone, és a kezelés megszakítása után vele, nincs védőoltások (vakcinák) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. Mitoxantrone csökkentheti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni. Ezen kívül más élő személy a háztartásban nem kaphat élő vírust tartalmazó vakcinák (pl orr influenza elleni oltóanyag, kanyaró, mumpsz és rubeola), mivel van rá esély, hogy átadhatja a vírust az Ön számára. Továbbá ne átvevő személyeket élő vakcina. Nem kap közel hozzájuk, és nem marad ugyanabban a szobában velük sokáig. Ha nem tudja ezeket az óvintézkedéseket, akkor érdemes rajta egy védő maszk, amely magában foglalja az orr és a száj.

Mitoxantrone átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, egyre nagyobb az esélye, hogy valamilyen fertőzést. Azt is csökkentheti a vérlemezkék száma, amelyek szükségesek a megfelelő véralvadáshoz. Ha ez történik, vannak bizonyos óvintézkedéseket, amit megtehetsz, különösen, ha a vérkép alacsony, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát, vagy vérzés

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.