modafinil (orálisan) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ha túl sok vesszük, akkor válhat szokásformáló.

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Nagyon fontos, hogy elolvassa és megértse ezt az információt. Ügyeljen arra, hogy kérdezze meg orvosát, ha bármit nem értem.

Ez a gyógyszer nem helyettesítheti a kap elég alvás. Nem szabad használni alkalmi álmosság, hogy még nem diagnosztizálták, mint narkolepszia, alvási apnoe, vagy műszakban végzett munka miatti alvási problémák. Kérje orvosa tanácsát jó alvási szokások.

Ha alvási apnoe, és használja a folyamatos pozitív légúti nyomás (CPAP) készülék éjjel, továbbra is használja ezt a gépet modafinillel.

Vedd ezt a gyógyszert ugyanabban az időben minden nap. Ne változtassa meg a pontos idő szedése modafinil nélkül beszélt először orvosával.

Lehet, hogy ezt a gyógyszert étellel vagy anélkül.

Tárolás

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha kihagyott egy adag modafinilt és emlékszik rá, mielőtt 12:00 ugyanazon a napon, pótolja az elmaradt adagot, amint csak lehetséges.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.