mofetil (orálisan) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. A túl sok növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét, miközben túl kevés ahhoz vezethet, hogy a beültetett szervet.

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

A legjobb, ha ezt a gyógyszert éhgyomorra, akár 1 óra előtt vagy 2 órával étkezés után, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli.

A mikofenolát-kapszulák és tabletták egészben kell lenyelni. Ne törje, ne törje össze, nyitott, vagy ne rágja szét őket.

Fontos, hogy tudja kezelni ezt a gyógyszert igényel. Kerülje a por belélegzését a kapszulából, vagy, hogy a por, vagy az orális folyadék a bőrére vagy a szemébe. Ha a gyógyszer a bőrére, alaposan mossa meg szappannal és vízzel. Ha a gyógyszer kerül a szemébe, azonnal mossa ki tiszta vízzel. Amennyiben a kiömlés történik, törölje le a papírtörlő nedvesíteni vízzel, hogy távolítsa el a por vagy folyadék.

Akkor érdemes használni adagolófecskendőn a gyógyszerész mérni a megfelelő mennyiségű szuszpenzió. Ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.

Tárolás

Csak a márka a mikofenolát tabletták, hogy az orvos rendelt. Különböző márkák nem működik ugyanúgy.

Ha Ön is használ savlekötők, amelyek az alumínium vagy magnézium (például Maalox® vagy Mylanta®), ne használja őket ugyanabban az időben, mint a mikofenolát. Használd őket előtt 1 órával vagy azután 2 órával a gyógyszeradag. Ha kérdése van, beszéljen orvosával a legjobb idő, hogy használja a gyógyszert.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

A belsőleges szuszpenzió is hűtőszekrényben tartjuk. Dobja fel nem használt szuszpenziót 60 nap után.