mometazon és formoterol (inhalációs út) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Ez a gyógyszer egy speciális inhalátor és általában jön beteg irányba, vagy a gyógyszeres kezelés útmutatóban. Olvassa el az utasításokat, mielőtt ezt a gyógyszert. Ha nem érti az irányokat, vagy nem biztos benne, hogyan kell használni az inhalátort, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét, hogy mutassa meg, hogy mit kell tennie.

Ezt a gyógyszert csak az utasítások szerint. Ne használjon többet, és ne használja gyakrabban, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy orvosával. Ehhez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét.

Amikor az inhaláló először, vagy ha nem használta 5 napig vagy hosszabb, akkor nem adja ki a megfelelő mennyiségű gyógyszert az első szippantás. Ezért, mielőtt az inhalátort, töltse fel permetezéssel a gyógyszer négyszer a levegőbe távol az arc, és rázogatva jól, mielőtt minden spray.

Hogyan kell használni ezt a gyógyszert

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Tárolás

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Tárolja a tartály szobahőmérsékleten, hőtől és közvetlen fény. Nem fagyasztható. Ne tartsd meg ezt a gyógyszert, az autóban, ahol lehet kitéve szélsőséges hideg vagy meleg. Ne lök lyukak a dobozba, vagy dobja tűzbe, még ha a tartály üres.

Ha tárolni az inhalátort, győződjön meg róla, hogy mindig a fúvókát le.