monoamin-oxidáz gátlók (MAOI)

MAO-gátlók voltak az első típusú antidepresszáns fejlesztettek ki. Ismerje meg az előnyeit, a mellékhatások és kockázatok antidepresszáns.

A monoamin-oxidáz gátlók (MAOI) volt az első típusú antidepresszáns fejlesztettek ki. Ők hatékony, de már általánosan felváltotta az antidepresszánsok, amelyek biztonságosabb és okoznak kevesebb mellékhatása van.

Használata MAOI-k tipikusan diéta mert okozhat veszélyesen magas vérnyomás, ha figyelembe bizonyos élelmiszerek vagy gyógyszerek. Annak ellenére, hogy a mellékhatások, ezek a gyógyszerek is egy jó lehetőség a néhány ember. Bizonyos esetekben ezek enyhíti a depresszió, ha más kezelés sikertelen volt.

Antidepresszánsok, mint a MAO-gátló enyhíteni a depresszió, a kémiai hírvivők (neurotranszmitterek) közötti kommunikációt agysejteket. Mint a legtöbb antidepresszáns, MAOI-k működnek, végül változtatást az agy kémiáját, hogy működőképes a depresszió.

Nevű enzim monoamin-oxidáz vesz részt eltávolítjuk a neurotranszmitterek noradrenalin, a szerotonin és a dopamin az agyban. MAO-gátlók ez ne történhessen meg, ami több ilyen agyi vegyi elérhető a kívánt hatás egyaránt változásokat sejtek és áramkörök, amelyek hatással depresszió.

MAOI is befolyásolhatja más neurotranszmitterek az agy és az emésztőrendszer, ami mellékhatásokat. MAOI néha használják állapotok kezelésére más, mint a depresszió, mint például a Parkinson-kór.

A Food and Drug Administration (FDA) jóváhagyta a MAO-gátló depresszió kezelésére

Selegiline kapható bőr (transzdermális) tapasz. Egy tapasz okozhat kevesebb mellékhatása van, mint MAO-gátló szájon át alkalmazható. Ha a legalacsonyabb dózis folt, akkor nem kell a diéta, de kérdezze meg orvosát.

Mivel a mellékhatások és a biztonsági aggályok, MAOI-k leggyakrabban próbált, amikor más antidepresszánsok nem működik.

A leggyakoribb mellékhatások a MAO-gátlók közé

Egyéb lehetséges mellékhatások közé tartoznak

Nézzük ezeket a kérdéseket, és beszélje meg azokat kezelőorvosával, mielőtt MAOI

A legtöbb antidepresszáns általában biztonságosak, de az FDA megköveteli, hogy minden antidepresszáns szállítására fekete doboz figyelmeztetést, a legszigorúbb előírások figyelmeztetések. Bizonyos esetekben a gyermekek, tinédzserek és fiatal felnőttek 25 év alatti lehet növekedését öngyilkossági gondolatok vagy viselkedés, ha antidepresszánsokat, különösen az első néhány hét múlva kezdődő vagy az adag módosítása.

MAO-gátlók általában nem előírt a gyermekek számára, de bárki egy antidepresszánst szedett, figyelni kell szorosan súlyosbodó depresszió vagy szokatlan viselkedés. Ha Ön vagy valaki tudja, van az öngyilkossági gondolatok, amikor egy antidepresszánst szedett, azonnal forduljon orvoshoz, vagy kap sürgős segítséget.

Tartsuk szem előtt, hogy az antidepresszánsok nagyobb valószínűséggel csökkenti az öngyilkosságok hosszú távon javítja a hangulatot.

Beszéljen orvosával, mielőtt abbahagyja a MAOI. A kezelés leállítása MAO-gátlókkal járt az influenza-szerű tünetek, beleértve a szorongást, idegességet, álmatlanságot, izzadás, hidegrázás, hányinger, fejfájás és általános rossz közérzet (gyengeség).

Ha idő előtt abbahagyja MAOI hirtelen, akkor nagyobb valószínűséggel tapasztalnak a visszavonás-típusú reakció. Ritkán abbahagyása szindróma léphet fel, ami ritka, elvonási tünetek, mint például zavartság, leválás a valóságtól (pszichózis) és a görcsök. Lehet, hogy várni a két hétnél hosszabb használata közötti MAO-gátlók és más antidepresszánsok, hogy elkerüljék a szerotonin szindróma. Ez alatt a két hét alatt, akkor továbbra is az étel és ital korlátozások és kerülje a gyógyszerek okozhatnak komoly interakciók MAO-gátlókkal.

Dolgozzon az orvos, hogy fokozatosan és biztonságosan csökkentheti az adagot.

Minden ember másképp reagál egy adott antidepresszáns, és nagyobb valószínűséggel bizonyos mellékhatások. Emiatt egy antidepresszáns is jobban működnek az Ön számára, mint a másik. Amikor kiválasztunk egy antidepresszáns, az orvos figyelembe veszi a tünetek, bármilyen egészségügyi problémája van, más gyógyszerek szedése, és mi működött az Ön számára a múltban.

Öröklött tulajdonságok játszanak szerepet, hogy az antidepresszánsok hatással van. Egyes esetekben, amennyiben rendelkezésre áll, eredményei speciális vérvizsgálatokat támpontként a tested hogyan lehet reagálni egy adott antidepresszáns. Azonban más változók mellett a genetika is befolyásolhatja a gyógyszeres kezelésre.

Jellemzően több hetet vesz igénybe, vagy hosszabb, mielőtt egy antidepresszáns teljes mértékben hatékony és kezdeti mellékhatások enyhítésére fel. Lehet, hogy megpróbál több antidepresszánsok, mielőtt megtalálja az igazit, de tarts ki. Türelemmel, Ön és orvosa megtalálja a gyógyszert, hogy jól működik az Ön számára.

keresse fel orvosát