monoklonális antitest gyógyszereket rák: hogyan működnek

Hogy monoklonális antitest alkalmazott gyógyszerek a rák kezelésében?

A monoklonális antitestek adjuk vénán keresztül (intravénásan). Milyen gyakran esnek a monoklonális antitestekkel függ a rák, és milyen gyógyszert kapsz, akkor.

Milyen típusú mellékhatások nem monoklonális antitest gyógyszer okoz?

Néhány monoklonális antitest gyógyszereket lehet használni más kezelésekkel kombinálva, mint például a kemoterápia és a hormon terápiában. Mások adagoljuk egyedül.

Mit kell figyelembe venni, amikor döntenek monoklonális antitest gyógyszeres kezelés?

Monoklonális antitest gyógyszereket kezdetben kezelésére használt előrehaladott rákok, hogy nem reagált a kemoterápia vagy rákok, amelyek visszatért a kezelés ellenére. Azonban, mivel ezek a kezelések nem bizonyultak hatékonynak, bizonyos monoklonális antitest kezelések használnak korábban során a betegség.

Például a rituximab lehet használni, mint egy kezdeti kezelés bizonyos típusú non-Hodgkin-limfóma, és trastuzumab (Herceptin) használunk a kezelés bizonyos formái korai mellrák.

Sok a monoklonális antitest terápia még tesztelés alatt áll. Emiatt ezeket a kezeléseket általában fenntartva előrehaladott rákok, amelyek nem reagálnak a szokásos, bevált kezelések.

Általában a monoklonális antitest kezelés hordozza kevesebb mellékhatása van, mint a nem a hagyományos kemoterápiás kezelések.

Azonban monoklonális antitest kezelés a rák okozhat mellékhatásokat, amelyek közül néhány, bár ritka, lehet nagyon komoly. Beszéljen orvosával arról, milyen mellékhatásai vannak társítva az adott drogot kapod.

Általánosságban, a több közös által okozott mellékhatások monoklonális antitest gyógyszerek közé

Komoly, de ritka, mellékhatásai monoklonális antitest terápia tartalmazhatja

Beszélje meg a rák kezelési lehetőségek orvosával. Együtt lehet mérlegelni az előnyöket és kockázatokat az egyes kezelési és eldönti, hogy a monoklonális antitest kezelés az Ön számára.

Kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a