morfin (orálisan) megfelelő használata

Adagoló

kihagyott adag

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ez különösen fontos az idősebb betegeknél, akik érzékenyebbek lehetnek a hatását a fájdalom gyógyszer. Ha túl sok a gyógyászat venni hosszú ideig, akkor válhat szokásformáló (ami szellemi vagy fizikai függőség).

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszeres kezelés útmutatóban és a beteg utasításokat. Olvassa el és kövesse az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Avinza® venni minden 24 órában. Kadian® venni minden 12 vagy 24 órán át minden nap azonos időpontban. Morphabond ™ venni minden 12 órában.

Lehet, hogy ezt a gyógyszert étellel vagy anélkül.

A morfin retard kapszulák és tabletták csak akkor lehet használni olyan betegeknél, akik már szedtek kábító fájdalomcsillapító gyógyszerek, más néven opioidok. Ezeket a betegeket nevezzük opioidtoleráns. Ha bizonytalan vagy nem Ön opioidtoleráns, kérdezze meg orvosát, mielőtt ezt a gyógyszert.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású kapszulák és tabletták az egész. Ne törje össze, törés, oldjuk, vagy ne rágja szét őket. Ne használjon kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát, hogy a törött.

Tárolás

Ha nem tudja lenyelni a kiterjesztett hatóanyagleadású kapszula, akkor nyissa meg, és öntsük a gyógyszert egy kis mennyiségű almaszósz. Keverjük ezt a keveréket is, és lenyeli azonnal rágás nélkül. Ne kaphatja ezt a gyógyszert egy orrüregi vagy gyomorszondán.

Miközben a kiterjesztett leadású tabletta, része a tabletta átjut a székletében. Ez normális, és nem kell aggódni.

Morfin meghosszabbított hatóanyag-leadású kapszulák vagy tabletták eltérően működnek a szokásos morfin orális oldat vagy tabletta formájában, akár azonos dózisban. Ne kapcsoljuk egy márka, vagy formában a többi, hacsak kezelőorvosa nem mondja.

Mérjük meg az orális folyadék megjelölt kanál, fecskendőt, vagy gyógyszert csésze. Az átlagos háztartás teáskanál nem tölthetnek be a megfelelő mennyiségű folyadékot.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha kihagyott egy adag Avinza®, Kadian®, Morphabond ™ vagy az MS Contin®, hagyja ki az elfelejtett adagot és vegye be a következő adagot a szokásos időben a következő napon. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

A morfin okozhat súlyos nemkívánatos hatást, ha azt a felnőttek, gyerekek vagy állatok, akik nem használják az erős narkotikus fájdalomcsillapító gyógyszerek. Győződjön meg róla, hogy tárolja a gyógyszert egy biztonságos helyen, hogy mások ne kapni.

Öblítse a fel nem használt kapszulákat, folyékony és tabletta a vécén.