mumpsz megelőzés

Általában, akkor tekinthető immunis mumpsz, ha már korábban volt a fertőzés, vagy ha már immunizált mumpsz elleni.

A mumpsz vakcinát általában adott, mint a kombinált kanyaró-mumpsz-rubeola (MMR) beoltás amely a legbiztonságosabb és leghatékonyabb formája az egyes vakcinák. Két adag MMR vakcina ajánlott, mielőtt a gyermek elkezdi iskolai

Válaszul a mumpsz járvány a Midwest, főiskolai hallgatók és az egészségügyi dolgozók, különösen arra ösztönzik, hogy megbizonyosodjon arról, hogy már volt két adag MMR vakcina. Az egyszeri dózis nem tűnik nyújt elegendő védelmet járvány idején. Mivel az ajánlást a második adag nem kezdődhet el, amíg a 1980-as vagy 1990-es években sok fiatal felnőttek nem kaptak a második adagot, és már van.

Nem kell a vakcinát, ha

Azok, akik nem kell MMR vakcina

Azok, akik meg kell szereznie a MMR vakcina

Továbbá, a vakcina nem ajánlott

Ha nem felel meg a fent felsorolt ​​kritériumok a beoltatlanság, akkor kell oltani, ha

Azok, akik meg kell várni, hogy az MMR oltás

Tekintsük vár, ha

Azok, akik ellenőrizni kell orvosukkal

Beszélje meg orvosával, mielőtt beoltatlanság mumpsz esetén

Mellékhatások a vakcina

Ha nem kap mumpsz a MMR oltás, és a legtöbb ember nem tapasztal mellékhatásokat a vakcina. Néhány tapasztalhatnak enyhe láz és kiütés, és néhány ember (főleg felnőtt) van fájós ízületek utána egy rövid ideig. Kevesebb, mint egy teljes 1 millió adag okoz súlyos allergiás reakció.

Bár kétségek merültek fel azzal kapcsolatban a kapcsolatot az MMR-oltás és az autizmus, bőséges jelentéseket az American Academy of Pediatrics, az Institute of Medicine és a Centers for Disease Control and Prevention következtetni, hogy nincs tudományosan bizonyított összefüggés az MMR-oltás és az autizmus.