Mycosis fungoides és a Sézary szindróma kezelése

Normális esetben, a csontvelő teszi vér őssejtek (éretlen sejtek) válnak érett vér őssejteket az idő múlásával. A vér őssejt válhat myeloid őssejt vagy limfoid őssejt. A myeloid őssejt válik vörösvérsejt, fehérvérsejt vagy vérlemezke. A limfoid őssejt válik lymphoblast majd háromféle típusú limfociták (fehérvérsejtek)

A mycosis fungoides, a T-sejt-limfociták válik rákos, és befolyásolja a bőrt. A Sezary-szindróma, rákos T-sejt-limfocitákat befolyásolják a bőr, és a vérben.

Mycosis fungoides és a Sézary szindróma a két leggyakoribb cutan T-sejtes lymphoma (egy non-Hodgkin limfóma). További információt a más típusú bőrrák vagy non-Hodgkin limfóma, lásd az alábbi összefoglalók

Mycosis fungoides lehet átmenni a következő fázisok

Kérdezze meg orvosát, ha az alábbi tünetek bármelyikét.

Továbbá, a bőr az egész test kivörösödött, viszkető, hámló, és fájdalmas. Ott is lehet foltok, plakkok vagy daganatok a bőrön. Nem ismert, ha a Sezary-szindróma egy speciális formája mycosis fungoides, vagy egy külön betegség.

A következő vizsgálatokat és eljárásokat lehet alkalmazni

A prognózis (esélye a hasznosítás) és a kezelési lehetőségek függenek a következő

Mycosis fungoides és a Sézary szindróma nehéz gyógyítani. A kezelés általában palliatív, a tünetek enyhítésére, és javítja az életminőséget. Korai stádiumú betegség él évek óta.

Az alkalmazott eljárás annak kiderítésére, hogy a rák átterjedt a bőr más részein; a test nevezik megállóhelyeken. A; összegyűjtött információk az átmeneti folyamat határozza meg a betegség stádiumától. Ez; Fontos tudni, hogy a fázisban, hogy a tervben kezelésre.

A következő; eljárásokat lehet alkalmazni az átmeneti folyamat

Rák terjedt át a szöveten, a nyirokrendszer, a vér

Ha a rák átterjed egy másik része a test, ez az úgynevezett metasztázis. A rákos sejtek elszakadni ahol elkezdték (a primer tumor) és az utazás a nyirokrendszer vagy vér.

A metasztatikus tumor azonos típusú rák, mint az elsődleges daganat. Például, ha a mycosis fungoides átterjed a májban, a rákos sejtek a májban valójában mycosis fungoides sejteket. A betegség metasztázisos mycosis fungoides, nem májrák.

I. ütem; osztva IA stádiumú, színpadi IB következőképpen

Lehetnek rendellenes limfociták a vérben, de ezek nem rákos.

Stage II oszlik szakasz A. és színpadi IIB következőképpen

Lehetnek rendellenes limfociták a vérben, de ezek nem rákos.

Ebben a szakaszban a III szinte az összes bőr bepirosodott, és lehet, foltok, kiütések, plakettek, vagy daganat. Nyirokcsomók nagyítható, de a rák nem terjedt át őket.

Lehetnek rendellenes limfociták a vérben, de ezek nem rákos.

Stage IV oszlik szakaszában IVA és IVB stádiumában a következőképpen

Ebben a szakaszban a IV

Időszakos mycosis fungoides és a Sézary szindróma olyan rákfajták, amelyek kiújult (jön vissza); miután azokat kezelik. A rák kiújulhat a bőr vagy más testrészek.

Különböző típusú kezelés áll rendelkezésre betegek mycosis fungoides és a Sezary-szindróma. Egyes kezelések szabvány (a jelenleg használt kezelés), és néhány jelenleg klinikai kipróbálás. A; kezelés klinikai vizsgálat kutatási tanulmány célja, hogy segítsen javítani a jelenlegi; kezelések vagy információt szerezzen az új kezelések a rákos betegek számára. Amikor a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy; egy új kezelés jobb, mint a standard; kezelést, az új kezelési válhat a standard kezelést. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

A fotodinámiás terápia a rák kezelésére, amely egy gyógyszer és egy bizonyos típusú lézerfény ölni rákos sejteket. Egy gyógyszer, amely nem aktív, amíg ki van téve a fény fecskendeznek be a vénába. A drog gyűjt több rákos sejtekben, mint a normál sejtekben. A bőrrák, lézerfényt shined a bőrre, és a gyógyszer aktív lesz, és megöli a rákos sejteket. Fotodinámiás kezelés kevés kárt okoz az egészséges szöveteket. Átesett betegek fotodinamikus terápia lesz szükség, hogy korlátozza az időt töltött napfényben.

Egyben; típusú fotodinamikus terápia, az úgynevezett psoralen és ultraibolya A (PUVA) terápia, a beteg megkapja a kábítószer; hívott psoralen majd ultraibolya sugárzás irányul; a bőr. Egy másik típusú fotodinamikus terápia, az úgynevezett extracorporalis fotokemoterápia, a beteg kap drogok, majd néhány vérsejtek; kivett szerv alá egy speciális ultraibolya fény, és tegye vissza a szervezetben.

Sugárkezelés a rák kezelésére használó nagy energiájú röntgen-vagy más típusú sugárzás megöli a rákos sejteket, vagy tartsa őket a nő. Kétféle sugárkezelés. Külső sugárkezelés használ a gép a testen kívül, hogy küldjön sugárzás felé a rák. Belső sugárkezelés használ radioaktív anyagot zárt a tűk, magvak, vezetékek, vagy a katéter, amelyek helyezett közvetlenül vagy annak közelében a rák.

Néha, a teljes bőr elektronsugár (TSEB) sugárkezelés kezelésére használják mycosis fungoides és a Sezary-szindróma. Ez egy olyan típusú sugárzás kezelés, amelyben a bőrön keresztül az egész testet kezeljük sugarai apró részecskék, úgynevezett elektronokat.

Az ultraibolya B (UVB) sugárzás terápia egy speciális lámpa vagy lézer, amely irányítja az UVB-sugárzás a bőr.

Az, hogy a sugárkezelés miatt típusától függ, valamint a rák stádiuma kezelendő.

Kemoterápia a rák kezelésére használó gyógyszerek megállítani a rákos sejtek növekedését, vagy megöli a sejteket, vagy megállás őket elválasztó. Ha a kemoterápiát szájon át vagy injekció formájában vénába vagy izomba, a gyógyszer a véráramba, és elérheti a rákos sejtek a szervezetben (szisztémás kemoterápia). Ha a kemoterápiát helyezett közvetlenül a cerebrospinalis folyadékba, egy szerv, vagy egy testüreg, mint a has, a gyógyszerek elsősorban a daganatsejteket érinti azokat a területeket (regionális kemoterápia). Előfordul, hogy a kemoterápia topikális (fel a bőrre krém, lotion, vagy kenőcs). Az, hogy a kemoterápia miatt típusától függ, valamint a rák stádiuma kezelendő.

Non-Hodgkin limfóma (Mycosis fungoides és a Sézary szindróma típusú non-Hodgkin limfóma.)

A lokális kortikoszteroidok enyhítésére használt vörös, duzzadt és gyulladt bőrt. Ezek a típusú szteroid. Lokális kortikoszteroidok lehet krém, lotion, vagy kenőcs.

Retinoidok, mint például a bexarotén, olyan gyógyszerek, A-vitaminhoz hasonló, amely lassítja a növekedést bizonyos típusú rákos sejteket. A retinoidok lehet szájon át, vagy tedd a bőrön.

Non-Hodgkin limfóma (Mycosis fungoides és a Sézary szindróma típusú non-Hodgkin limfóma.)

Biológiai terápia olyan kezelés, amely a beteg immunrendszere a rák elleni küzdelemben. Anyagok a szervezet által előállított vagy tett a laboratóriumban használják, hogy növeljék, a közvetlen, illetve helyreállítása a szervezet természetes védekező rák ellen. Ez a fajta rák kezelésére is hívják bioterápiát vagy immunterápiában.

Az interferon olyan típusú biológiai terápia kezelésére használják mycosis; fungoides és a Sezary-szindróma. Ez zavarja a szétválás a rákos sejteket, és lassíthatja a daganat növekedését.

Non-Hodgkin limfóma (Mycosis fungoides és a Sézary szindróma típusú non-Hodgkin limfóma.)

Célzott terápia olyan kezelés, amely használ gyógyszerek vagy egyéb anyagok azonosítása és a támadás konkrét rákos sejteket anélkül, hogy károsítaná a normál sejtek. Monoklonális antitest terápiával és más típusú célzott terápiák kezelésére használják mycosis fungoides és a Sezary-szindróma.

Az alemtuzumab egy monoklonális antitest kezelésére használt mycosis fungoides és a Sezary-szindróma. Monoklonális antitest terápiával használ antitestek történt a laboratóriumban, egyetlen típusú immunrendszer sejt. Ezek az antitestek anyagok azonosítására ráksejtekre vagy normális anyagokat, amelyek segítenek a rákos sejtek növekedését. Az antitestek tulajdonítanak anyagok és megölik a rákos sejteket, megakadályozzák a növekedés, vagy tartsa őket terjedését. A monoklonális antitesteket adott infúzió formájában. Ezek alkalmazhatók önmagukban vagy szállítására gyógyszerek, toxinok, vagy radioaktív anyagok közvetlenül a rákos sejteket.

Más típusú monoklonális antitest terápia kerülnek klinikai vizsgálatokban tanulmányozott kezelésére mycosis fungoides és a Sezary-szindróma.

Vorinostat és romidepsin kettő a hiszton-deacetiláz (HDAC) gátló kezelésére használt mycosis fungoides és a Sezary-szindróma. HDAC inhibitorok hatására kémiai változás, amely megállítja a tumor sejtek osztódását.

Pralatrexát egy dihidrofolát-reduktáz (DHFR) inhibitora kezelésére használt mycosis fungoides és a Sezary-szindróma. Úgy épül fel a rákos sejteket, és megakadályozza őket a folsav, a tápanyag szükséges a sejtek osztódnak. Pralatrexát lassíthatják a daganatok növekedését és megöli a rákos sejteket.

Non-Hodgkin limfóma (Mycosis fungoides és a Sézary szindróma típusú non-Hodgkin limfóma.)

Ez az összefoglaló rész ismerteti kezeléseket is tanulmányozták klinikai vizsgálatokban. Lehet, hogy nem említi minden új kezelési tanulmányozzák. Információ klinikai vizsgálatok elérhető a webhelyen.

Ez a kezelés egy olyan módszer, amely nagy dózisú kemoterápia és sugárkezelés és cseréje vérképző sejteket elpusztította a rák kezelése. Őssejtek (éretlen vérsejtek) eltávolítjuk a csontvelő vagy a vér a beteg vagy a donor és fagyasztva tárolnak. Miután terápia befejeződött, a tárolt őssejtek felolvad, és kapta vissza a beteg keresztül infúzió. Ezek reinfused őssejtek nőnek (és vissza) a szervezet vérsejtek.

Egyes betegeknél, részt vesz egy klinikai vizsgálat lehet a legjobb kezelés választás. Klinikai vizsgálatok részét képezik a rákkutatás folyamatot. Klinikai vizsgálatok, hogy kiderüljön, ha új rákos kezelések biztonságosak és hatékonyak, vagy jobb, mint a standard kezelést.

Sok mai standard kezelése a rák alapuló korábbi klinikai vizsgálatokban. A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálat részesülhet a standard kezelés vagy az elsők között kap új kezelés.

A betegek, akik részt vesznek a klinikai vizsgálatokban is javítani az utat rák fogják kezelni a jövőben. Még ha a klinikai vizsgálatok nem vezetnek hatékony új kezelések, gyakran választ fontos kérdésekre, és segíthetik a kutatás előre.

Néhány klinikai vizsgálatokban csak olyan betegek esetében, akik még nem kaptak kezelést. Más vizsgálatok vizsgálati kezelések a betegek, akiknek a rák nem ütött jobban. Vannak klinikai vizsgálatok, amelyek próbára új módon megállítani a rák ismétlődő (jön vissza), vagy csökkentse a mellékhatások a rák kezelésére.

Klinikai vizsgálatok zajlanak sok részén az országban. Lásd a kezelési lehetőségei következő részben a linkeket a jelenlegi kezelési klinikai vizsgálatokban. Ezeket lekért lista a klinikai vizsgálatokban.

Egyes vizsgálatok történtek vala, hogy diagnosztizálják a rákot, vagy hogy megtudja, a színpadon a rák lehet ismételni. Egyes vizsgálatok kell ismételni, hogy milyen jól működik a kezelés hatásosságát. Döntéseket arról, hogy továbbra is, a változás, vagy hagyja abba a kezelést lehet alapozni az ezen vizsgálatok eredményét.

Egyes vizsgálatok továbbra is tenni időről időre a kezelés után véget ért. A fenti vizsgálatok eredményeit az is látható, ha az Ön állapota megváltozott, vagy ha a daganat kiújult (jön vissza). Ezek a vizsgálatok néha nyomon követési vizsgálatok vagy kivizsgálások.

Kezelése I. stádiumú mycosis fungoides lehetnek a következő

I. stádiumú mycosis fungoides / Sezary szindróma. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A kezelés a színpadi II mycosis fungoides palliatív (a tünetek enyhítésére, és javítja az életminőséget) és lehet; többek között a következő

szakasz II mycosis fungoides / Sezary szindróma. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A kezelés a színpadi III mycosis fungoides palliatív (a tünetek enyhítésére, és javítja az életminőséget), és az alábbi

stádiumú mycosis fungoides / Sezary szindróma. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A kezelés a színpadi IV mycosis fungoides szakaszban levő Sézary szindróma palliatív (a tünetek enyhítésére, és javítja az életminőséget) és lehet; többek között a következő

szakasz IV mycosis fungoides / Sezary szindróma. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

A kezelés visszatérő mycosis fungoides és a Sézary szindróma rendszerint egy klinikai vizsgálatban, és tartalmazhatnak olyan; következő

visszatérő mycosis fungoides / Sezary szindróma. Beszélje meg orvosával, hogy a klinikai vizsgálatok, hogy lehet az Ön számára. Általános információk a klinikai vizsgálatok elérhető ezen a fórumon.

mycosis fungoides és a Sézary szindróma, lásd az alábbi

Általános rák információk és egyéb források a National Cancer Institute, lásd az alábbi

Ez a rák információs összefoglaló naprakész információkkal, a kezelés mycosis fungoides és a Sézary szindróma. Ez azt jelentette, hogy tájékoztassa és segítse a betegek, a családok, és a gondozók.

Adult Treatment Editorial Board.

A klinikai vizsgálat egy tanulmányt, hogy válaszoljon egy tudományos kérdés, mint például, hogy egy kezelés jobb, mint a másik. Vizsgálatok régebbi vizsgálatok alapján, és a tanultak a laboratóriumban. Minden próba választ bizonyos tudományos kérdések annak érdekében, hogy új és jobb módja, hogy segítsen rákos betegek. A kezelés során a klinikai vizsgálatokban, információkat gyűjtenek a hatását az új kezelés, és milyen jól működik. Ha a klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az új kezelés jobb, mint egy jelenleg használt, az új kezelési válhat “standard”. A betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. Egyes klinikai vizsgálatok kizárólag a betegeknek, akik nem a kezelés megkezdése után.

Felnőtt kezelési Editorial Board. Mycosis fungoides és a Sézary szindróma kezelése. Bethesda, MD: / típusok / lymphoma / beteg / mycosis fungoides–kezeléssel. . [PMID: 26389317]