myeiofibrosis

Myelofibrosis súlyos csontvelő rendellenesség, amely megzavarja a szervezet normális vérsejtek termelődését. Az eredmény kiterjedt hegesedés a csontvelőben, ami súlyos vérszegénységet, gyengeség, fáradtság, és gyakran a megnagyobbodott lép és máj.

Myelofibrosis egy ritka típusú krónikus leukémia – a rák, amely befolyásolja a vérképző szövetek a szervezetben. Myelofibrosis csoportjába tartozik a betegségek nevezett mieloproliferatív rendellenességek.

Sokan mielofibrózissal kap egyre rosszabb, és néhány végül egy súlyosabb formája a leukémia. Még az is lehetséges, hogy myeiofibrosis és élő tünetmentes évek óta. Kezelés myelofibrosisban amely elsősorban a tünetek enyhítésében, magában a különböző lehetőségeket.

Myelofibrosis általában lassan alakul ki. Ebben a nagyon korai szakaszában, sok ember nem tapasztal jeleket vagy tüneteket. De mivel lehetetlenné válik a normál vörösvérsejt-termelés növekszik, a jelek és tünetek a következők

Készíts egy találkozót az orvos, ha bármilyen tartós jelek és tünetek aggasztja Önt.

Myelofibrosis fordul elő, amikor a vér őssejteket dolgozzon ki egy genetikai mutáció. Vér őssejteket is képes szaporodni, és ossza szét a több speciális sejtek teszik ki a vér – vörösvértestek, a fehérvérsejtek és a vérlemezkék.

Ez nem világos, hogy mi okozza a genetikai mutáció őssejteket.

Mikor kell orvoshoz

Amit megtehetsz

Mivel a mutáns őssejtek szaporodni és oszd haladnak végig a mutáció az új sejtek. Ahogy egyre több és több ilyen mutáns sejtek jönnek létre, kezdenek komoly hatással vérképzést.

A végeredmény általában hiányzik a vörös vérsejtek – ami a vérszegénység jellemző mielofibrózis – és egy bővelkedés a fehérvérsejtek különböző szintű vérlemezkék. Az emberek mielofibrózissal, az általában szivacsos csontvelő válik sebhelyes.

Mit várnak el az orvos

A gén mutáció fordul elő, hogy a legtöbb ember által érintett mielofibrózis néha úgy hivatkoznak, mint a JAK2. Egyéb génmutációk is összefüggésben lehet myelofibrosisban.

Azonnali kezelés nem feltétlenül szükséges

Bár az oka myelofibrosis gyakran nem ismert, bizonyos tényezők ismert, hogy növeli a kockázatot

Kezelések, hogy a cél gén mutációi

Komplikációk adódhatnak myelofibrosisban közé

Kezelések vérszegénység

Ha az elsődleges orvos azt gyanítja, hogy van myeiofibrosis – gyakran a megnagyobbodott lép és kóros vérvizsgálati – akkor valószínű, hogy utalják a szakorvos a vér rendellenességek (hematológus).

Kezelések lépmegnagyobbodás

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert sokszor sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült. Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni, és mit várnak el az orvos.

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés segít, hogy a legtöbb időt együtt. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. Mert myeiofibrosis, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni további kérdéseket során a találkozó.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk több időt fedezi a pontokat szeretnénk foglalkozni. Orvosa kérheti

Vizsgálatok és eljárások diagnosztizálására használt myelofibrosisban tartalmazzák

Csontvelő vizsgálata. Csontvelő biopszia és aspirációs megerősítheti a diagnózist myelofibrosisban.

A csontvelő-biopsziát, egy tűt használnak, hogy dolgozzon egy minta edzett csontvelő a csípőcsontot. Ugyanazon eljárás alatt, egy másik típusú tű lehet használni, hogy visszavonja a mintát a folyékony részét a csontvelőben. A mintákat vizsgáltuk laboratóriumban, hogy meghatározzák a száma és típusa található sejtek.

Ha nem tapasztal tüneteket, és nem mutatják a vérszegénység tüneteit, a megnagyobbodott lép és más szövődmények, kezelés általában nem szükséges. Ehelyett, az orvos valószínűleg kíséri az egészségügyi szorosan rendszeres szűrések és vizsgák, figyeli-e rajta a betegség progresszióját. Egyesek továbbra is tünetmentes évek óta.

A kutatók azon dolgoznak, hogy dolgozzon ki gyógyszert, hogy a cél a JAK2 gén mutáció, úgy gondolták, hogy felelős myelofibrosisban.

Az őssejt-transzplantáció

Az első ezek közül a gyógyszerek által jóváhagyott a Food and Drug Administration ruxolitinib (Jakafi). Ruxolitinib és más gyógyszerek fejlesztenek és klinikai kipróbálás volt hasznos csökkenő kibővített lépe és csökkenti a tüneteket kapcsolódó mielofibrózissal.

Ez még nem világos, hogy ezek a gyógyszerek segítségével az emberek mielofibrózissal élnek. De az előzetes jelzések a klinikai vizsgálatok azt mutatják, ígéretet.

Ruxolitinib működik leállítja a fellépés valamennyi JAK kapcsolatos gének a szervezetben, beleértve azokat is, megtalálható mind az egészséges és a beteg sejtekre. Mivel az egészséges sejteket érinti, mellékhatások fordulhatnak elő, mint a vérzés, fertőzés, véraláfutás, szédülés és fejfájás.

Ha myeiofibrosis okoz súlyos vérszegénység, akkor érdemes a kezelés, mint például a

Ha a megnagyobbodott lép okoz szövődményeket, orvosa javasolhatja kezelés. A lehetőségek között

Műtéti eltávolítása a lép (lépeltávolítás). Ha a méret a lépet lesz olyan nagy, hogy ez nem okoz fájdalmat, és kezd káros szövődmények – és ha nem reagálnak egyéb terápiában – lehet előnyös, amelyek a lépet sebészi úton eltávolították.

A kockázatok közé tartozik a fertőzés, a túlzott vérzés és vérrögképződés, ami stroke vagy tüdőembólia. A beavatkozás után, egyeseknél a máj megnagyobbodása és abnormális növekedése vérlemezkeszám.

Allogén őssejt transzplantáció – őssejt-transzplantáció egy megfelelő donor – az egyetlen kezelés, amely rendelkezik azzal a potenciállal, hogy gyógyítani myelofibrosisban. De ez is egy nagy a kockázata életveszélyes mellékhatásokat.

A legtöbb ember mielofibrózissal, mert a kor, a stabilitás, a betegség vagy egészségügyi probléma, nem jogosultak erre a kezelésre.

Ezt megelőzően egy őssejt transzplantáció, más néven a csontvelő-átültetést, akkor kap nagy dózisú kemoterápia vagy sugárkezelés elpusztítani a beteg csontvelőt. Akkor kap infúziót őssejtek kompatibilis donor.

A beavatkozás után, fennáll a veszély, hogy az új őssejteket reagálnak a szervezet egészséges szövetekben, ami potenciálisan halálos sérülés (graft versus host betegség). Egyéb kockázatok közé szervek vagy véredények károsodását, szürkehályog, és a fejlesztés a különböző rákos később.

Az orvosok tanul egy csökkentett intenzitású transzplantáció, más néven nonmieloablatív transzplantáció vagy minitransplant. A csökkentett intenzitású transzplantációk használni alacsonyabb dózisú átültetés előtti kemoterápia és sugárzás. Bár a csökkentett intenzitású transzplantáció mellékhatása, az orvosok remélik, hogy egy napon biztonságosabb megoldás az idősebb felnőttek.

Nappali mielofibrózissal járhat megbirkózni fájdalom, a szorongás, a bizonytalanság és a mellékhatások hosszú távú kezelés. A következő lépések segíthetnek enyhíteni a kihívást, és úgy érzi, sokkal kényelmesebb és felelős az egészségre

Támogatást kapni. Használja ki a lehetőséget, hogy sovány a család és a barátok. Nehéz lehet beszélni a diagnózis, és akkor valószínű, hogy egy sor reakciót, amikor megosztja a hírt. De beszél a diagnózis és halad végig információt a feltétel segíthet. Így lehet a felajánlott segítséget, gyakran eredményez.

Ön is részesülhet csatlakoznak a támogató csoport, akár a közösség, vagy az interneten. A támogató csoport ember azonos vagy hasonló diagnózis, például egy mieloproliferatív betegség, vagy más ritka betegség forrása lehet a hasznos információkat, gyakorlati tanácsokat és bátorítást.

Tanulmányozzuk, hogyan lehet megbirkózni a betegséggel. Ha myelofibrosisban akkor szembe gyakori vérkép és az orvosi rendelésen és rendszeres csontvelő vizsgák. Néhány napon belül, akkor hányingere lehet akkor is, ha nem néz beteg. És néhány nap, akkor lehet, hogy csak beteg, hogy beteg.

Próbáld megtalálni bizonyos tevékenységeket, amelyek segítenek, hogy ez a jóga, a testmozgás, a szociális túrákat vagy egy sokkal rugalmasabb munkarend. Beszéljen egy tanácsadó, terapeuta vagy onkológiai szociális munkás, ha segítségre van szüksége foglalkozik az érzelmi kihívásokat, és ez a betegség.

keresse fel orvosát