myelodysplasiás szindrómák kezelések és gyógyszerek

A kezelés a myelodysplasiás szindrómák leggyakrabban kezelésekkel jár, hogy lassítja a betegség előrehaladását, illetve szupportív segít kezelni a tüneteket, mint a fáradtság, és megakadályozza a vérzést és a fertőzések.

Vérátömlesztésre lehet használni, hogy helyettesíti a vörösvértestek, fehérvérsejtek vagy a vérlemezkék emberek myelodysplasiás szindrómák.

Használt gyógyszerek számának növelése az egészséges vérsejtek a szervezet termel közé

a vérátömlesztés

Gyógyszerek, amelyek növelik a vérsejtek számának a test teszi. Úgynevezett növekedési faktorok, ezek a gyógyszerek mesterséges változatai anyagok természetesen megtalálható a csontvelőben.

Egyes növekedési faktorok, mint például az alfa-epoetin (Epogen) vagy alfa-darbepoetint (Aranesp), csökkentheti a vérátömlesztés szükségességének növekvő vörös vérsejtek. Mások, a fertőzések megelőzése növelésével fehérvérsejtek emberek bizonyos myelodysplasiás szindrómák.

Gyógyszerek

Során a csontvelő-őssejt transzplantáció, a hibás vér sejtek károsodnak a kemoterápiás gyógyszerek. Ezután a rendellenes csontvelői őssejtek helyettesítik az egészséges, adományozott sejteket (allogén transzplantáció).

Csontvelő őssejt-transzplantáció

A legtöbb csontvelő őssejt kezelésére használt mielodiszpláziás szindrómák csökkentett intenzitású, vagy “mini” transzplantáció. Ez azt jelenti, a kemoterápiás gyógyszerek előtt a transzplantációs kevésbé erősek, mint azok, amelyeket a szokásos szervátültetések és okozhat kevesebb mellékhatása van.

Mégis, még csökkentett intenzitású transzplantációk hordoznak jelentős a kockázata a mellékhatások. Emiatt kevesen myelodysplasiás szindrómák jelöltek csontvelő őssejt-transzplantáció.