myeloma multiplex terápiás döntések

Nem standard kezelése myeloma multiplex létezik. Megértése többet milyen tényezők befolyásolják kezelési lehetőségek segíthet egy tájékozottabb vita orvosával arról, hogy mi a jó neked.

Miután a diagnózis, az orvos fog tenni bizonyos tesztek, mint például a vérvétel és a csontvelő biopszia, és jelen van a kezelési lehetőségek alapján az eredményeket.

Az orvos mérlegelni fogja tényezőket, mint a

A betegség progressziójának kockázata. A myeloma multiplex lehet agresszívebb bizonyos embereket. Az agresszív a betegség, annál nagyobb a kockázata annak, hogy ez lesz haladást.

Az orvos eltávolítja a mintát a csontvelő elemzésre. Attól függően, hogy milyen DNS szekvenciák találhatók a mintában, akkor kell minősíteni, amely magas, közepes vagy alacsony kockázati.

Az alkalmasság őssejt transzplantáció. Orvosa is fog rendelni néhány tesztet, hogy meghatározza, ha a jelölt egy őssejt-transzplantáció – eljárást, hogy cserélje le a beteg csontvelő egészséges csontvelőt.

Ha úgy jó jelölt őssejt transzplantáció, az orvos megbeszéli az eljárást, és a kockázatokat veled.

Tényezők, amelyek befolyásolhatják a jogosultság transzplantációs tartalmazzák

A őssejt transzplantáció nem lehet gyógyítani a myeloma multiplex, de növelheti a sikeres kezelést.

Az őssejt-transzplantáció. A kezdeti terápia őssejteket betakarított csontvelő vagy a vér. Ha elég őssejteket gyűjtik és tárolják, ez ajánlott, hogy van a transzplantáció után lábadozik az őssejt betakarítási eljárást.

Lehet, hogy a lehetőséget, hogy késleltesse az őssejt transzplantáció, ha van egy szabványos betegség progressziójának kockázata. De ha a betegség progressziójának kockázata is közepes vagy nagy, akkor valószínűleg nem kell a lehetőséget, hogy késleltesse az eljárást.

Egyes kezelések myeloma multiplexben lehetnek alkalmasabbak, mint mások. Beszélje meg orvosával, hogy milyen lehetőségek vannak a legjobb alapja a tényezőket, amelyek Önre.

keresse fel orvosát