myeloma multiplex

A myeloma multiplex a rák képező egy típusú fehérvérsejtek úgynevezett egy plazma sejt. A plazmasejtek segít a fertőzések elleni küzdelemben azáltal antitestek, amelyek felismerik és megtámadják a kórokozók.

A myeloma multiplex okozza a rákos sejtek felhalmozódnak a csontvelőben, ahol kiszoríthatják az egészséges vérsejtek. Mintsem hasznos antitestek, a rákos sejtek rendellenes fehérje okozhat vese problémák.

A kezelés a myeloma multiplex, nem mindig szükséges. Ha nem tapasztal jelek és tünetek, akkor nem igényel kezelést. Ha a jelek és tünetek alakulnak ki, a kezelések számát is segíthet a myeloma multiplex.

Jelek és myeloma multiplex tünetei változhatnak, és a betegség korai, lehet, hogy nincs.

Amikor a tünetek előfordulnak, de tartalmazhatják

Készíts egy találkozót az orvos, ha bármilyen tartós jelek és tünetek aggasztja Önt.

Ez nem világos, hogy mi okozza a myeloma.

Mikor kell orvoshoz

A kapcsolat MGUS

Az orvosok tudják, hogy myeloma kezdődik egy kóros plazma sejt a csontvelőben – a puha, vértermelő szövet, amely kitölti a közepén legtöbbet a csontok. A kóros sejt szaporodik gyorsan.

Mivel a rákos sejtek nem érett, majd meghalnak, mint a normál sejtek nem, akkor felhalmozódnak, végül elsöprő az egészséges sejteket. A csontvelőben, myeloma sejtek kiszoríthatják az egészséges fehérvérsejtek és a vörösvértestek, ami a fáradtság és képtelen a fertőzések elleni küzdelemben.

Amit megtehetsz

A myeloma sejtek folyamatosan próbál antitesteket termelni, mint az egészséges sejtek plazma csinálni, de a myeloma sejtek rendellenes antitesteket termelnek, hogy a szervezet nem tudja használni. Ehelyett, a rendellenes antitestek (monoklonális proteinek, vagy M-fehérjék) felhalmozódnak a szervezetben, és problémákat okozhat, mint például a vesekárosodást.

Mit várnak el az orvos

A myeloma multiplex szinte mindig indul ki, mint egy viszonylag kedvező, úgynevezett nem meghatározott jelentőségű monoklonális gammopátia (MGUS).

Hozzárendelése egy szakasz, és egy kockázati kategóriába

Az Egyesült Államokban mintegy 3 százaléka év feletti emberek 50 van MGUS. Minden évben körülbelül 1 százaléka az emberek MGUS kialakulhat a myeloma multiplex vagy a rákos megbetegedések.

Azonnali kezelés nem feltétlenül szükséges

MGUS, mint a myeloma multiplex, jelzi a jelenlétét M fehérjék – által termelt kóros plazmasejtek – a vérben. Azonban a MGUS, a szintek M fehérjék alacsonyabb, és nem károsítja a szervezetben történik.

Kezelések myeloma

Tényező, amely növeli a kockázatát, myeloma multiplex közé

Szövődményei közé tartozik a myeloma multiplex

Ha bármilyen jelek vagy tünetek aggasztja Önt, hogy egy találkozót az orvos.

Ha diagnosztizált myeloma multiplex, akkor valószínűleg említett orvos, aki specializálódott kezelésére vér és a csontvelő rendellenességek (hematológus), vagy egy orvos, aki specializálódott a rák gyógyításában (onkológus).

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert ott gyakran sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült. Itt van néhány információ, melyek segítségével kész, és tudja, hogy mit várnak el az orvos.

Kérdéseket kérdezze meg orvosát, a kezdeti kinevezés közé

Megfontolandó kérdések, ha az orvos utal, hogy a szakember tartalmazzák

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni kérdéseket során a találkozó bármikor, hogy nem értesz valamit.

Egyes esetekben az orvos észleli myeloma multiplex véletlenül, amikor mennek a vérvizsgálat egy másik állapotban. Más esetekben orvosa feltételezheti, myeloma multiplex alapján a tünetek.

Hogyan kezeléseket alkalmaznak

Vizsgálatok és eljárások diagnosztizálására használt myeloma multiplex közé

komplikációk kezelésére

A vérvizsgálat. Laboratóriumi vizsgálat a vér felfedheti az M által termelt fehérjék myeloma sejtek. Egy másik rendellenes által termelt fehérje myeloma sejtek – az úgynevezett béta-2-mikroglobulin – mutatható ki a vérben, és hogy az orvos nyomokat agresszivitását a myeloma.

Továbbá, a vér annak vizsgálatára, hogy a vesefunkció, vérkép, kalcium szintet és a húgysav szintjét adhat orvosát nyomokat a diagnózist.

Vizsgálata a csontvelőt. Lehet, hogy orvosa mintát veszünk a csontvelő laboratóriumi vizsgálatok. A mintát gyűjtünk egy hosszú tűt helyezünk egy csont (csontvelő aspiráció és biopszia).

A laborban a mintát vizsgált myeloma sejtek. Speciális vizsgálatok, mint például a fluoreszcens in situ hibridizáció (FISH) lehet elemezni myeloma sejtek, hogy megértsék a kromoszóma-rendellenességek. A vizsgálatokat is történik mérésére a sebességet, amellyel a mielóma sejtek osztódnak.

Ha a tesztek azt mutatják, hogy van a myeloma multiplex, az orvos fogja használni az összegyűjtött információkat a diagnosztikai vizsgálatokat, hogy osztályozza a betegség 1. fázis, 2. fázis vagy 3 fokozat 1. fokozat jelez kevésbé agresszív betegség, és a 3. szakaszt jelez egy agresszív betegség, amely lehet befolyásolja a csont, a vesék és más szervek.

A myeloma multiplex is rendelt kockázati kategóriába, ami azt jelzi, az agresszivitás a betegség.

A myeloma multiplex színpad és kockázati kategóriába segíthet az orvos megérteni a prognózis és a kezelési lehetőségek.

Ha gondjai tünetek, kezelés segíthet enyhíteni a fájdalmat, irányítást szövődmények, stabilizálja az Ön állapotát, és lassú a haladás a betegség.

Ha a myeloma multiplex, de nem tapasztal tüneteket (parázsló myeloma multiplex), akkor nem kell a kezelést. Azonban, orvosa rendszeresen ellenőrzi az állapotát jelei a betegség előrehaladását. Ez magában foglalhatja a rendszeres vér- és vizeletvizsgálatot.

Ha jeleket és tüneteket, illetve a myeloma multiplex tüneteit mutatja progresszió, Ön és orvosa dönthet úgy, hogy elkezdeni a kezelést.

Bár nincs gyógymód a myeloma multiplex, jó kezelési eredményeket akkor általában visszatér a közel normális aktivitást.

Szabványos kezelési lehetőségek közé

Az őssejt-transzplantáció. A őssejt transzplantáció egy olyan eljárás, hogy cserélje ki a beteg csontvelő egészséges csontvelőt.

Mielőtt egy őssejt transzplantáció, a vérképző őssejteket gyűjtenek a vérben. Ezután a nagy dózisú kemoterápia elpusztítani az beteg csontvelőt. Akkor a őssejteket juttathatók be a tested, ha utaznak, hogy a csontok és újjáépítésével a csontvelőben.

Melyik kezelések kombinációja akkor valószínű, hogy megkapja attól függ, hogy te úgy egy jó jelölt az őssejt-transzplantáció. Ez attól függ, hogy a kockázat a betegség halad, az életkor és az általános egészségi.

Ha tekinthető jelölt őssejt transzplantáció, a kezdeti terápia valószínűleg tartalmaz egy kombinációját kezelések, mint például a célzott terápia, biológiai terápia, kortikoszteroid és néha, a kemoterápia.

Az őssejtek valószínűleg gyűjteni, miután átesett egy pár hónapos kezelés. Lehet végezni az őssejt-transzplantáció után hamarosan a sejteket összegyűjtöttük vagy a transzplantáció lehet halasztani, miután a visszaesés, ha ez történik. Egyes esetekben, az orvosok javasoljuk két őssejt emberek számára a myeloma multiplex.

Miután őssejt transzplantáció, akkor valószínűleg kap célzott terápia vagy biológiai terápia, mint a fenntartó kezelés megismétlődésének megakadályozása érdekében a myeloma.

Ha nem tekinthető jelölt őssejt transzplantáció, a kezdeti terápia valószínűleg tartalmaz kemoterápia kombinált kortikoszteroidok, célzott terápia vagy biológiai terápia.

Néhány esetben a orvosok használnak csökkentett intenzitású őssejt transzplantációt idős emberek, akik nagyon jó helyzetben van, de nem tűri az erős kemoterápiás dózisok használt hagyományos őssejt-transzplantáció. A csökkentett intenzitású vagy “mini” őssejt transzplantáció használ alacsonyabb dózisú kemoterápia.

Ha a myeloma kiújul, vagy nem reagál a kezelésre, orvosa javasolhatja ismétlődő másik kezelés során, hogy kezdetben segített neked. Egy másik lehetőség próbál egy vagy több egyéb kezelések tipikusan használt első vonalbeli terápia, akár önmagában, akár kombinációban.

Kutatása számos új kezelési lehetőségek folyamatban van, és akkor jogosult lehet a klinikai vizsgálat érdekében, hogy hozzáférjen az említett kísérleti kezelések. Beszéljen orvosával arról, hogy mi a klinikai vizsgálatok lehetnek elérhetők.

Mivel a myeloma multiplex is okozhat számos szövődmény, akkor is kezelni kell azokat a különleges feltételeket. Például

Nincs alternatív gyógyszerek találva kezelésére myeloma multiplex. De alternatív gyógyászat segíthet megbirkózni a mellékhatások a myeloma és myeloma kezelésére.

Beszéljen orvosával a lehetőségeket, mint például a

Beszéljen orvosával, mielőtt bármilyen ezeket a technikákat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem jelentenek semmilyen kockázatot az Ön számára.

A rák diagnózisa lehet sokkoló és pusztító. Idővel, akkor megtalálják a módját, hogy megbirkózzanak a stressz és bizonytalanság él a rákkal. Amíg meg nem találja, mi működik a legjobban az Ön számára, úgy próbál

Tanulni ahhoz, hogy a döntéseket a gondozás. Ismerje eléggé myeloma multiplex, így részt a döntések meghozatalában a kezelés és a gondozás. Kérdezze meg erről orvosát a kezelési lehetőségek és azok mellékhatásai.

Előfordulhat, hogy további segítséget információgyűjtés révén a helyi könyvtárban és az interneten. Kezdje a National Cancer Institute és a Nemzetközi Myeloma Foundation.

Fenntartja erős támogatási rendszer. Miután egy erős támogató rendszer segítségével megbirkózni problémák és aggodalmak, hogy előfordulhat. A barátok és a család is hajlandó támogatást nyújtani.

Lehet találni, hogy támogatást formális támogatási csoport vagy mások birkóznak meg a rák hasznos lehet. Barátok találkozik támogató csoportok lehetnek hajlandó megosztani gyakorlati tanácsokat birkóznak meg a rák és a rák kezelésére. Támogató csoportok is elérhető online.

keresse fel orvosát