Myfortic

Alkalmazása a terhesség alatt fokozott kockázatával jár a vetélés és a veleszületett rendellenességek. A nőstények reproduktív potenciált kell tanácsolta a terhességet megelőzés és tervezés. Fokozott kialakulásának kockázata lymphoma és egyéb rosszindulatú daganatok, különösen a bőr, az immunszuppresszió miatt. Fokozott érzékenységet a bakteriális, vírusos, gombás és protozoa fertőzések, beleértve az opportunista fertőzések. Csak jártas orvosok immunszuppresszív terápiában és kezelése szervátültetésen átesett betegek esetében kell előírni mikofenolát-nátrium. Kezelés betegek létesítmények felszerelik és ellátják megfelelő laboratóriumi és támogató orvosi források. Az orvos feladata a fenntartó kezelés teljes információnak kell feltétele a nyomon követés a beteg.

Használja a Myfortic

Terápiás Osztály: Immune csökkentő

Amikor a beteg kap egy szervátültetés, a test fehérvérsejtek megpróbál megszabadulni a (elutasítja) az átültetett szervet. A mikofenolát megakadályozza a fehérvérsejtek kilökődését az átültetett szervet.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát mikofenolát gyermekeknél 5 éves vagy annál idősebb, aki egy veseátültetésre legalább 6 hónappal korábban. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg fiatalabb gyermekek, mint 5 éves.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát mikofenolát az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek megkövetelik óvatosság és korrekciót az adag mikofenolát.

Használata előtt Myfortic

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több belőle, ne vegye meg gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. A túl sok növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét, miközben túl kevés ahhoz vezethet, hogy a beültetett szervet.

Ez a gyógyszer jön egy Gyógyszeres kezelés útmutató. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

A legjobb, ha ezt a gyógyszert éhgyomorra, akár 1 óra előtt vagy 2 órával étkezés után, kivéve, ha orvosa másképp nem rendeli.

Nyelje le a késleltetett hatóanyag-leadású tablettát egészben. Ne törje össze, törje vagy rágja meg.

Csak a márka a gyógyszer, amit orvosa felírt. Különböző márkák nem működik ugyanúgy.

Ha Ön is használ savlekötők, amelyek az alumínium vagy magnézium (például Maalox® vagy Mylanta®), ne használja őket ugyanabban az időben, mint a mikofenolát. Ha kérdése van, beszéljen orvosával a legjobb idő, hogy használja a gyógyszert.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Helyes használata Myfortic

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Orvosa fogja vérvizsgálatot, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a mikofenolát megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Ha egy nő, aki képes ellátni a gyermekek, orvosa kapsz egy terhességi tesztet, mielőtt elkezdi alkalmazni ezt a gyógyszert, és 8-10 napon belül alkalmazni ezt a gyógyszert, hogy megbizonyosodjon arról, hogy nem terhes. A fogamzásgátló tabletták nem működik olyan jól, használata közben ezt a gyógyszert. Ki kell használni kétféle fogamzásgátló együtt az egész eset, hogy a kezelendő és 6 hét után kapja meg az utolsó adagot ebből a gyógyszerből. Használja a fogamzásgátló tabletták együtt más fogamzásgátló, például óvszert, membrán, vagy a fogamzásgátló hab vagy zselé. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

A gyógyszer használata növelheti a kockázata, hogy a bőrrák vagy rák a nyirokrendszer (limfóma). Beszéljen orvosával, ha aggályai ezt a kockázatot.

A fényvédő krémek vagy fényvédő a napvédő faktor (SPF), legalább 15 rendszeresen, ha a szabadban. Viseljen védőruházatot és kalapot, és marad a közvetlen napsugárzástól, különösen óra között 10:00 és 15:00 Kerüljük a szoláriumokat és szolárium.

A mikofenolát átmenetileg csökkentheti a fehérvérsejtek számának sejtek a vérben, ami növeli az esélyét, hogy valamilyen fertőzést. Ha lehet, ne az emberek fertőzések. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha úgy gondolja, hogy valamilyen fertőzést, vagy ha a láz vagy hidegrázás, köhögés vagy rekedtség, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, fájdalmas vagy nehéz vizelés.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő súlyos és ritka agyi fertőzést, progresszív multifokális leukoencephalopathia (PML). Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: látászavarok, koordinációs, ügyetlenség, memóriazavar, beszédzavar vagy a megegyezés, amit mások mondanak, és a gyengeség a lábakban.

Ez a gyógyszer fokozhatja a kockázatot a fejlődő ritka és súlyos vírusfertőzések, például övsömör, herpesz, citomegalovírus (CMV) fertőzés, BK vírussal összefüggő nephropathia (BKVAN), vagy poliomavírus-nephropathia (PVAN). CMV okozhat súlyos szöveti és vér fertőzések. A BK vírus befolyásolhatja a vesék munkáját, ami az átültetett vese, hogy nem. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha egynél több ilyen tünet: véres vizelet, csökkent gyakorisága vagy a vizelet mennyiségét, láz, fokozott szomjúság, étvágytalanság, a hát alsó vagy oldalsó fájdalom, hányinger, fájdalmas hideg sebek vagy hólyagok , torokfájás, az arc, az ujjak, vagy a lábszár, légzési nehézség, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, hányás, vagy súlygyarapodás.

Óvintézkedések használat közben Myfortic

Ez a gyógyszer okozhat reaktiválódását hepatitis B vagy C fertőzés. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek a gyógyszer használata alatt: sötét színű vizelet vagy halvány széklet, hányinger, hányás, étvágytalanság, fájdalom a has felső részén, a bőr vagy a szem.

A mikofenolát okozhat tiszta vörösvérsejt aplasia (PRCA). Ez egy nagyon ritka állapot, amikor a szervezet már nem teszi a vörösvérsejteket és a beteg súlyos vérszegénység. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a láz és torokfájás, sápadt bőr, szokatlan vérzés vagy véraláfutás, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Amíg ezt a gyógyszert, és miután abbahagyja, nincs immunizálás (védőoltás) anélkül, hogy orvosa jóváhagyásra. A mikofenolát csökkenti a szervezet ellenálló képességét, és van rá esély, hogy kap a fertőzés az immunizálás hivatott megakadályozni.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Ellenkező esetben, ha a beültetett szervet. Orvosa fogja eldönteni, hogy mennyi ideig kell szednie a gyógyszert.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Myfortic Side Effects

Myfortic (mikofenolsav)

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

Terhesség D kategória pozitív bizonyíték a kockázat

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Elutasítás Megelőzés mikofenolsav muromonab-CD3, belataceptet, Nulojix, Orthoclone OKT3