nadolol és bendroflumethiazide (szájon át)

Nay-doki-lol, ben-droe-hopp-me-thye-a-zide

Követően a terápia hirtelen megszakításakor bizonyos béta-blokkoló szerek, fellángolása angina pectoris, és bizonyos esetekben, szívinfarktus fordult elő. Az adagot fokozatosan kell csökkenteni több mint 1-2 hét, és a beteget gondosan ellenőrizni kell, ha abbahagyja a krónikus kezelés, különösen az ischaemiás szívbetegség. Ha angina jelentősen rosszabbodik vagy heveny koszorúér elégtelenség alakul ki, nadolol vissza kell állítani azonnal, legalábbis átmenetileg, és egyéb intézkedések megfelelő kezelésének instabil angina kell venni. A betegeket figyelmeztetni kell arra, megszakítását vagy a kezelés abbahagyása nélkül az orvos tanácsát.

Az USA-ban.

Elérhető adagolási formák

Terápiás osztály: béta-adrenerg blokkoló, szelektív / tiazid kombinált

Farmakológiai Osztály: A béta-adrenerg blokkoló, szelektív

Kémiai Osztály: A tiazid

Nadolol és a bendroflumetiazid kombináció kezelésére használják a magas vérnyomás (hipertónia). A magas vérnyomás növeli a munkateher a szív és az artériák. Ha ez továbbra is hosszú ideig, a szív és az artériák nem működik megfelelően. Ez károsíthatja az ereket az agy, a szív és a vesék, ami a stroke, szívelégtelenség, vagy veseelégtelenség. A magas vérnyomás is növelheti a szívroham kockázatát. Ezek a problémák lehetnek kisebb valószínűséggel fordulhat elő, ha a vérnyomás szabályozása.

Nadolol egy béta-blokkoló. Úgy működik, hogy befolyásolja a válasz bizonyos idegi impulzusok bizonyos testrészek, mint a szív. Ennek eredményeként, a szív veri lassabb és csökkenti a vérnyomást. Amikor a vérnyomás csökken, az összeg a vér és oxigén fokozott a szív.

Bendroflumethiazide vizelethajtó (víz tabletta). Ez csökkenti a víz mennyisége a testben növeli a vizelet áramlását, amely segít csökkenteni a vérnyomást.

nadolol és bendroflumethiazide csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert nadolol és bendroflumethiazide, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a nadolol és bendroflumethiazide vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatásának nadolol és bendroflumethiazide kombináció a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátria-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát nadolol és bendroflumethiazide kombináció az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő máj, vese vagy szív problémák, amelyek szükségessé a dózis módosítására kapó betegeknél nadolol és bendroflumethiazide pályára.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed nadolol és bendroflumethiazide, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével nadolol és bendroflumethiazide bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Segítségével nadolol és bendroflumethiazide bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Segítségével nadolol és bendroflumethiazide együtt az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja nadolol és bendroflumethiazide, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát nadolol és bendroflumethiazide. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Amellett, hogy a használata nadolol és a bendroflumetiazid, kezelés a magas vérnyomás tartalmazhat súlykontroll és változások a típusú élelmiszerek eszik, különösen élelmiszerek magas nátrium. Orvosa meg fogja mondani, hogy ezek közül melyik a legfontosabb az Ön számára. Kérdezze meg orvosát, mielőtt megváltoztatja a diéta.

Sok beteg, akiknek magas a vérnyomása nem fogja észrevenni a jeleket a probléma. Tény, hogy sokan úgy érzik normális. Nagyon fontos, hogy a gyógyszert, ahogy irányította, és hogy tartsa meg a találkozókat orvosával akkor is, ha jól érzi magát.

Ne feledje, hogy a nadolol és bendroflumethiazide nem gyógyítja meg a magas vérnyomás, de ez nem segít irányítani. Továbbra is meg kell venni azt irányítani, ha azt várod, hogy csökkentheti a vérnyomást, és tartsa lenyomva. Lehet, hogy a magas vérnyomás gyógyszert az egész életed. Ha a magas vérnyomást nem kezelik, súlyos problémákat okozhat, mint például a szívelégtelenség, érrendszeri betegség, stroke, vagy vesebetegség.

Ne szakítsa meg vagy hagyja abba nadolol és bendroflumethiazide ellenőrzése nélkül orvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget szed leállítása előtt teljesen. Bizonyos körülmények rosszabb lehet, ha a gyógyszer szedésének abbahagyása hirtelen, ami veszélyes lehet.

Az adagot a nadolol és bendroflumetiazid különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú nadolol és bendroflumethiazide. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag nadolol és bendroflumethiazide, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról nadolol és bendroflumethiazide megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

nadolol és a bendroflumetiazid okozhatnak szívelégtelenséget egyes betegeknél. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha mellkasi fájdalmat vagy kellemetlenséget; kitágult nyaki vénák; extrém fáradtság; szabálytalan légzés; szabálytalan szívverés; légszomj; az arc, az ujjak, a lábak, vagy a lábszár; hízás; vagy zihálás.

nadolol és bendroflumethiazide változásokat okozhat a vércukorszintet. Továbbá, nadolol és bendroflumethiazide fedezheti fel jelei alacsony vércukorszint, mint például a gyors pulzus. Kérdezze meg orvosát, ha ezeket a problémákat, vagy ha azt veszi észre a változást az eredmények a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt nadolol és bendroflumethiazide. Lehet, hogy hagyja abba a nadolol és bendroflumethiazide néhány napig, amíg a műtétet vagy az orvosi vizsgálatok.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.