Naglazyme (intravénás)

gal-SUL-fase

Az USA-ban.

Elérhető adagolási formák

Terápiás Osztály: Az endokrin-Metabolikus Agent

Farmakológiai Osztály: Enzyme

Galszulfáz injekció kezelésére használják tüneteinek egy örökletes betegség, az úgynevezett mukopoliszacharidózis (MPS VI) betegség vagy Maroteaux-Lamy szindróma. Ez a gyógyszer javítja a gyaloglás és a lépcsőjárás képesség olyan betegeknél, akiknél hiányzik egy bizonyos enzim, az úgynevezett N-acetil-4-szulfatáz a szervezetben.

Ezt a gyógyszert csak akkor adható meg, vagy közvetlen felügyelete alatt egy orvos.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát galszulfázt injekció gyermekek 5 éves és idősebb. Orvosa dönthet úgy, hogy ezt a gyógyszert gyermek 5 évesnél fiatalabb korban saját belátása szerint.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot kor hatásaival galszulfázt injekció geriátriai populációban. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Tájékoztassa az egészségügyi szakembert, ha bármilyen más vényköteles és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszert.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Egy ápolónő vagy más képzett egészségügyi szakember ad Önnek vagy gyermekének ezt a gyógyszert a kórházban. Ez a gyógyszer egy tűn keresztül kerül az egyik vénájába.

A szokásos adag ütemezése ezt a gyógyszert, az egyik alkalommal hetente. Ezt a gyógyszert kell adni lassan, így a tűt a helyén marad, legalább 4 órán át.

Ön vagy gyermeke is kap gyógyszereket, amely segít megelőzni a lehetséges allergiás reakciók az injekció.

Ha lesz alkalmazni ezt a gyógyszert hosszú ideig, nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizni Ön vagy gyermeke rendszeres látogatók bármilyen probléma vagy nemkívánatos hatások okozhatják ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat komoly típusú allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a nővért rögtön, ha van, szédülést, kiütés, viszketés, rekedtség, légzési nehézség vagy nyelési, vagy duzzanat a kéz, arc, vagy száját, miközben Ön vagy gyermeke ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat fejfájást és bőrreakciók, mint a bőrkiütés vagy viszketés, miközben kapja az injekciót, vagy 24 órán belül megkapja azt. Kérdezze meg orvosát vagy a nővért rögtön, ha Ön vagy gyermeke a fenti tünetek bármelyikét.

Ez a gyógyszer is okozhat lázat és allergiás reakciókat. Ön vagy gyermeke megkapja megelőzésére szolgáló gyógyszerek ezeket a mellékhatásokat, és a gyógyszer is álmos. Ne közlekedjen, gépek, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha nem éber.

Tájékoztassa orvosát azonnal, ha fáj a dereka, bénulás a végtagok, vagy elvesztése hólyag vagy bél szabályozásának miután megkapta ezt a gyógyszert. Ezek tünetei lehetnek nevezett állapot spinális vagy nyaki gerincvelő összenyomódása (SCC).

Orvosa az Ön vagy gyermeke, hogy csatlakozzon a beteg nyilvántartás a betegek ezt a gyógyszert. Ez segít az előrehaladás figyelemmel kísérése a betegség, míg a hosszú távú kezelést alkalmazni ezt a gyógyszert.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát vagy a nővért azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.