nárcisztikus személyiségzavar tünetei

Miután egy eltúlzott értelme az önálló jelentőségű, arra számítva, hogy el kell ismerni, hogy az felsőbbrendű nélkül is elért, hogy indokolják; sajtó túlzó az eredmények és adottságainak Mivel elfoglalva fantáziák siker, teljesítmény, ragyogás, szépség vagy a tökéletes társ, abban a hitben, hogy jobbak és csak akkor érthető meg, vagy társult egyaránt különleges embereket; igénylő állandó csodálat; Miután egyfajta jogosultság; Várandós különleges kedvezmények és feltétlen betartása a várakozásokat; Kihasználva mások, hogy mit akar, miután képtelen vagy nem hajlandó elismerni szükségleteit és érzéseit mások lenni irigy mások és mások hívő irigyellek; viselkednek arrogáns vagy gőgös módon

Mikor kell orvoshoz

Nárcisztikus személyiségzavar egyik többféle személyiségzavarok. Személyiségi rendellenességek olyan állapotok, amelyek az emberek vonások vannak, ami miatt úgy érzi, és viselkedjenek társadalmilag lehangoló módon korlátozza, hogy képesek működni a kapcsolatokban és más területeken az életük, mint a munkába vagy iskolába.

Ha nárcisztikus személyiségzavar, akkor találkoznak, mint öntelt, nagyképű vagy követelőző. Gyakran kisajátítani beszélgetéseket. Lehet kisebbíteni vagy lenéznek az emberek érzékeljük, mint gyengébb. Lehet érezni a jogosultságot -, és ha nem kap különleges bánásmódot, akkor türelmetlenné válik, vagy dühös. Lehet ragaszkodsz a “legjobb” mindent – például a legjobb autó, sportklubbot vagy orvosi ellátást.

Ugyanakkor, akkor tudja kezelni bármi, ami felfogható a kritika. Lehet, hogy titokban a bizonytalanság érzése, a szégyen, a kiszolgáltatottság és megaláztatás. Ahhoz, hogy jobban érzi magát, akkor reagálnak a düh, vagy megvetés, és próbálja lekicsinyelni a másik személy, hogy magad megjelenik kiváló. Vagy ha úgy érzik depressziós és rosszkedvű, mert elmaradnak a tökéletesség.

Sok szakértő a feltételeket használják a Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5) által közzétett, az Amerikai Pszichiátriai Társaság, diagnosztizálására mentális betegségek. Ez a kézikönyv is használják a biztosítók megtéríteni kezelésre.

DSM-5 kritériumok nárcisztikus személyiségzavar tartalmazza ezeket a funkciókat

Bár néhány jellemzője nárcisztikus személyiségzavar tűnhet, mintha a bizalom, ez nem ugyanaz. Nárcisztikus személyiségzavar határát átlépi, egészséges bizalom azt gondolni oly nagyra magadnak, hogy fel magát egy emelvényen, és értékeljük magát több, mint értékeled mások.

Ha van nárcisztikus személyiségzavar, lehet, hogy nem akarja, hogy úgy gondolja, hogy bármi baj lenne – ezzel nem felel meg az Ön önképének teljesítmény és a tökéletesség. Emberek nárcisztikus személyiségzavar legvalószínűbb, hogy kérnek kezelést, ha fejleszteni a depresszió tünetei – gyakran azért, mert az észlelt kritika, vagy annak elutasítása.

Ha felismeri szempontból a személyiség, amelyek a nárcisztikus személyiségzavar vagy érzel túlterheltek a szomorúság, úgy jut el egy megbízható orvos vagy mentális egészségügyi szolgáltató. A megfelelő kezelés segíthet hogy az élet hálás és élvezetes.