nárcisztikus személyiségzavar

Nárcisztikus személyiségzavar egy mentális betegség, amely az emberek egy felfújt értelme a saját fontosságát, mély szükség csodálat és az empátia hiánya mások számára. De e mögött maszk ultraconfidence fekszik egy törékeny önbecsülést, ami érzékenyen érinti a legkisebb kritikát.

A nárcisztikus személyiségzavar problémát okoz az élet számos területén, mint például a kapcsolatok, a munka, az iskola vagy a pénzügyek. Lehet, hogy általában boldogtalan és csalódott, amikor nem adott különleges kedvezmények vagy csodálat hiszel, amit megérdemel. Mások nem élvezik, hogy körül van, és lehet találni a kapcsolatokat unfulfilling.

Nárcisztikus személyiségzavar kezelésére köré talk terápia (pszichoterápia).

Nárcisztikus személyiségzavar egyik többféle személyiségzavarok. Személyiségi rendellenességek olyan állapotok, amelyek az emberek vonások vannak, ami miatt úgy érzi, és viselkedjenek társadalmilag lehangoló módon korlátozza, hogy képesek működni a kapcsolatokban és más területeken az életük, mint a munkába vagy iskolába.

Ha nárcisztikus személyiségzavar, akkor találkoznak, mint öntelt, nagyképű vagy követelőző. Gyakran kisajátítani beszélgetéseket. Lehet kisebbíteni vagy lenéznek az emberek érzékeljük, mint gyengébb. Lehet érezni a jogosultságot -, és ha nem kap különleges bánásmódot, akkor türelmetlenné válik, vagy dühös. Lehet ragaszkodsz a “legjobb” mindent – például a legjobb autó, sportklubbot vagy orvosi ellátást.

Ugyanakkor, akkor tudja kezelni bármi, ami felfogható a kritika. Lehet, hogy titokban a bizonytalanság érzése, a szégyen, a kiszolgáltatottság és megaláztatás. Ahhoz, hogy jobban érzi magát, akkor reagálnak a düh, vagy megvetés, és próbálja lekicsinyelni a másik személy, hogy magad megjelenik kiváló. Vagy ha úgy érzik depressziós és rosszkedvű, mert elmaradnak a tökéletesség.

Sok szakértő a feltételeket használják a Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-5) által közzétett, az Amerikai Pszichiátriai Társaság, diagnosztizálására mentális betegségek. Ez a kézikönyv is használják a biztosítók megtéríteni kezelésre.

Mikor kell orvoshoz

Amit megtehetsz

DSM-5 kritériumok nárcisztikus személyiségzavar tartalmazza ezeket a funkciókat

Bár néhány jellemzője nárcisztikus személyiségzavar tűnhet, mintha a bizalom, ez nem ugyanaz. Nárcisztikus személyiségzavar határát átlépi, egészséges bizalom azt gondolni oly nagyra magadnak, hogy fel magát egy emelvényen, és értékeljük magát több, mint értékeled mások.

Mit várnak el a mentális egészségügyi szolgáltatóval

Ha van nárcisztikus személyiségzavar, lehet, hogy nem akarja, hogy úgy gondolja, hogy bármi baj lenne – ezzel nem felel meg az Ön önképének teljesítmény és a tökéletesség. Emberek nárcisztikus személyiségzavar legvalószínűbb, hogy kérnek kezelést, ha fejleszteni a depresszió tünetei – gyakran azért, mert az észlelt kritika, vagy annak elutasítása.

Pszichoterápia

Ha felismeri szempontból a személyiség, amelyek a nárcisztikus személyiségzavar vagy érzel túlterheltek a szomorúság, úgy jut el egy megbízható orvos vagy mentális egészségügyi szolgáltató. A megfelelő kezelés segíthet hogy az élet hálás és élvezetes.

Gyógyszerek

Ez nem ismert, hogy mi okozza a nárcisztikus személyiségzavar. Mint más mentális zavarok, az ok valószínűleg összetett. Nárcisztikus személyiségzavar köthető

Nárcisztikus személyiségzavar ritka. Gyermekkorban és Tizenévesen gyermek mutathat vonások nárcizmus, de ez lehet egyszerűen jellemző a kor és nem jelenti azt, hogy majd kialakul a nárcisztikus személyiségzavar.

Nárcisztikus személyiségzavar betegből több férfi, mint nő, és ez gyakran kezdődik a tizenévesek vagy fiatal felnőttkorban.

Bár az oka nárcisztikus személyiségzavar nem ismert, egyes kutatók úgy vélik, hogy a biológiailag érzékeny gyermekek szülői stílus, hogy túlhangsúlyozni a gyermek különlegessége, és kifogásolják félelmek és kudarcok lehet részben felelős. A gyermek elfedheti az alacsony önbecsülés fejlesztése révén felszínesen tökéletesség és magatartás, amely azt mutatja, hogy szükség van állandó csodálattal.

Szövődményei nárcisztikus személyiségzavar, ha nem kezelik, lehetnek

Lehet kezdeni látva az orvos, vagy az orvos azonnal utalja be a mentális egészségügyi szolgáltató, mint például egy pszichiáter.

Mielőtt a találkozó, hogy egy listát a

Vegyünk egy megbízható családtag vagy barát mellett, ha lehetséges, hogy segítsen emlékezni a részletekre. Ezen kívül, aki már ismert, hogy sokáig képes lehet feltenni kérdéseket hasznos vagy ossza fontos információkat a mentális egészségügyi szolgáltató.

Néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg a mentális egészségügyi szolgáltató közé

Ne habozzon kérdezni során bármikor a találkozó.

A mentális egészség szolgáltató valószínűleg kérdezni sok kérdést, hogy megérthessük a tünetek és hogyan ők befolyásolják az életedet. Ő kérheti

Nárcisztikus személyiségzavar diagnosztizálnak alapul

Egyes funkciói nárcisztikus személyiségzavar hasonlóak más személyiségzavarok. Továbbá, lehetséges, hogy diagnosztizált egynél több személyiségi rendellenesség egyidejűleg.

Nárcisztikus személyiségzavar kezelésére köré beszéd terápia, más néven pszichoterápia. Pszichoterápia segítségével

Mivel személyiségjegyek is nehéz megváltoztatni, kezelés évekig eltarthat. Területek változás irányul segít felelősséget és a tanulás

Nincsenek gyógyszerek kifejezetten kezelésére használják nárcisztikus személyiségzavar. Azonban, ha a tünetek a depresszió, a szorongás vagy más feltételeket, gyógyszerek, mint például az antidepresszánsok vagy szorongás elleni gyógyszerek is hasznosak lehetnek.

Lehet érezni védekező kezelés vagy úgy gondolja, hogy felesleges. A természet nárcisztikus személyiségzavar is elhagyja érzi magát, hogy a kezelés nem érdemes időt és figyelmet, és akkor lehet a kísértés, hogy kilép.

Azonban fontos, hogy

Mivel az oka nárcisztikus személyiségzavar ismeretlen, nincs ismert módja, hogy megakadályozzák a feltétel. Azonban ez segíthet

keresse fel orvosát