narkolepszia okai

A pontos oka ismeretlen narkolepszia. Ott sok oka lehet. A legtöbb ember a narkolepszia alacsony a kémiai hypocretin (hi-POE-Kree-ón). Hipokretin fontos neurokémiai az agyban, amely segít szabályozni az ébrenlét és a REM alvás.

Hipokretin szintje különösen alacsony azoknál, akiknél kataplexiát. Pontosan mi okozza a veszteséget hypocretin-termelő sejtek az agy nem ismert, de a szakértők azt gyanítják, ez annak köszönhető, hogy autoimmun reakció.

A kutatások azt mutatják a lehetséges kapcsolatát expozíció a H1N1 vírus (sertésinfluenza), és egy bizonyos formája H1N1 vakcina, ami jelenleg alkalmazott Európában. Ez még nem ismert, hogy a vírus közvetlenül kiváltja a narkolepszia, vagy kitettség a vírus növeli annak valószínűségét, hogy valaki lesz narkolepszia.

Bizonyos esetekben, a genetika is szerepet játszhat.

Normál alvási mintázat vs. narkolepszia

A normális folyamat elalszik kezdődik fázis az úgynevezett nem-gyors szemmozgás (NREM) alvás. Ebben a fázisban az agyhullámok lassú jelentősen. Egy óra múlva a NREM alvás, az agy aktivitása változik, és a REM alvás kezdődik. A legtöbb álmodás közben történik a REM alvás.

Ebben narkolepszia, azonban előfordulhat, hirtelen lép REM alvás nélkül éli NREM, mind éjjel, és a nap folyamán. Néhány jellemzője a REM alvás, mint a kataplexia, alvási paralízis és hallucinációk, előfordulhat ébrenlét alatt vagy álmosságot emberek narkolepszia.