nateglinid (orálisan) leírása és márkanevek

A nateglinid kezelésére használják olyan típusú diabetes mellitus (cukorbetegség) nevezett 2. típusú cukorbetegség. Az ilyen típusú cukorbetegség, inzulin a hasnyálmirigy által termelt nem tudja, hogy a cukrot a sejtek a test, ahol meg lehet megfelelően működni. Segítségével nateglinidre egyedül, vagy metforminnal vagy tiazolidindionnal (más típusú orális antidiabetikumok), segít a vércukorszint csökkentésére, ha az túl magas, és segít helyreállítani az utat használja az élelmiszer, hogy az energia.

Sokan vezérelheti a 2. típusú cukorbetegség diéta önmagában vagy a diéta és a testmozgás. Következő egy speciálisan tervezett diéta és a testmozgás mindig fontos lesz, ha Ön cukorbeteg, akkor is, ha olyan gyógyszereket szed. Ahhoz, hogy működjön, az összeg a nateglinid szedése össze kell vetni a mennyiségét és típusát fogyasztott étel és az összeget a testmozgás te. Ha megváltoztatja a diéta, az edzés, vagy mindkettő, akkor eldönthetjük, hogy vércukorszintjét, hogy megtudja, ha túl alacsony. Az egészségügyi szakember fogja tanítani, mit kell tennie, ha ez történik.

Nateglinid nem segít a betegek, akik az inzulin-függő vagy 1-es típusú cukorbetegség, mert nem tud inzulint termelni a saját hasnyálmirigyben. Vércukor legjobban szabályozott inzulin injekciót.

A nateglinid nem segít a betegek, akik már kezeltek más antidiabetikus gyógyszerekkel hosszú ideig.

Nateglinid lehet használni együtt metforminnal vagy tiazolidindionnal, de nem helyettesítheti az ezekkel a gyógyszerekkel.

Nateglinid csak orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Tabletta

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Allergia

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Pediatric

Tanulmányok A gyógyszerről volna tenni csak a felnőtt betegek, és nincs külön információ összehasonlításával használata nateglinid gyermekek használatára más korcsoportokban.

geriátriai

Ezt a gyógyszert tesztelt, és nem észlelték a különböző mellékhatások, vagy probléma az idős emberek, mint ez a felnőtteknél. Ugyanakkor, az idősebb betegek is nagyobb valószínűséggel alakulhat az alacsony vércukorszintet.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Egyéb egészségügyi problémák

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

Adagoló

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Kövesse gondosan az egyedi étkezési tervet, hogy az orvos adta meg. Ez a legfontosabb része a kontrolling az állapotát, és szükség esetén a gyógyszer megfelelő működéséhez. Továbbá, a rendszeres testmozgást és a vizsgálati cukor a vérben vagy a vizeletben, mint irányított.

Ez a gyógyszer általában vett 1 és 30 perccel az étkezés előtt. Ha kihagyja az étkezés is kihagyja a tervezett nateglinid bevételét.

Használja ezt a gyógyszert, mint irányított akkor is, ha jól érzi magát, és nem veszik észre semmilyen jelét magas vércukorszint. Ne feledje, hogy ez a gyógyszer nem gyógyítja meg a cukorbetegség, de ez nem segít irányítani. Meg kell, hogy továbbra is azt irányítani, ha azt várod, hogy csökkentse az Ön vércukorszintjét, és alacsonyan tartani. Lehet, hogy egy antidiabetikus gyógyszert az egész életed. Ha a magas vércukorszint nem kezelik, akkor is komoly problémákat okozhat, mint a véredények betegség, szembetegség, szívelégtelenség vagy vesebetegség.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Vedd mielőtt a következő főétkezés.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Orvosa ellenőrizni fogja majd a haladást rendszeres látogatások, különösen az első néhány hét, hogy ezt a gyógyszert szedi.

Nagyon fontos, hogy kövesse gondosan minden utasítást az egészségügyi csapatot

kihagyott adag

Vészhelyzet esetén, Lehet, amikor meg kell sürgős segítséget a problémát okozta a cukorbetegség. Meg kell készíteni az ilyen vészhelyzetekre. Ez egy jó ötlet, hogy viseljen egy orvosi azonosító (ID) karkötő vagy nyaklánc minden alkalommal. Továbbá, maguknál igazolvány a pénztárca, vagy pénztárca, amely azt mondja, hogy cukorbeteg, és egy lista az összes gyógyszert.

Tárolás

Nateglinid okozhat az alacsony vércukorszint (hipoglikémia). Alacsony vércukorszint is fordul elő, ha nateglinidre másik antidiabetikum, késés vagy kihagy egy étkezést vagy uzsonna, a szokásosnál több testmozgást, alkoholt fogyaszt, vagy nem tud enni, mert hányinger vagy hányás. Tünetek Az alacsony vércukorszint előtt kezelni kell vezetnek eszméletvesztés (ájulás). Különböző emberek úgy érzik, a különböző tüneteket az alacsony vércukorszint. Fontos, hogy megtanulják, hogy mely tünetek az alacsony vércukorszint akkor általában úgy, hogy tudja kezelni gyorsan.

Tünetek Az alacsony vércukorszint közé tartozik a szorongás, viselkedés megváltoztatásához hasonló részeg, homályos látás, hideg verejtékezés, zavartság, hűvös, sápadt bőr, gondolkodási nehézségeket, álmosság, túlzott éhség, szapora szívverés, fejfájás (folyamatos), hányinger, nyugtalanság, rémálmok ; nyugtalan alvás, remegés, elkent beszéd, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

Ha a tünetek az alacsony vércukorszint fordulhat elő, egyen szőlőcukor tablettát vagy gélt, kukoricaszirup, méz, vagy kockacukrot vagy igyon gyümölcslevet, nondiet üdítő, vagy cukor vízben feloldjuk, a tünetek enyhítésére. Is, ellenőrizze a vér alacsony vércukorszint. Kap egy orvos vagy kórház rögtön, ha a tünetek nem javulnak. Valaki hívja a mentőket azonnal, ha súlyos tünetek, például görcsök (rohamok), vagy eszméletvesztés következik be. Étel vagy ital nem kell erőltetni, mert a beteg megfulladhat re nem nyelési megfelelően.

A hiperglikémia (magas vércukorszint) fordulhat elő, ha nem veszi eléggé vagy kihagy egy adagot a antidiabetikum, sokat eszik, vagy nem követi az étkezésével, lázas vagy fertőzése van, vagy nem élnek, mint máskor.

Tünetei magas vércukorszint közé homályos látás; álmosság, szájszárazság, kipirult száraz bőr, gyümölcs-szerű kellemetlen szagú lehelet, fokozott vizeletürítés, ketonok a vizeletben, étvágytalanság, gyomorfájdalom, hányinger vagy hányás, fáradtság, nyugtalan légzés (gyors és mély), eszméletvesztés, vagy szokatlan szomjúság.

Ha a tünetek a magas vércukorszint fordulhat elő, ellenőrizze a vércukorszintjét, majd hívja ki orvosa utasításait.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.