nelfinavir (szájon át) óvintézkedések

Ha lesz szedni ezt a gyógyszert hosszú ideig, nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások tenni hogy ez a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Nem szedhet nelfinavir, ha Ön vagy gyermeke közül valamelyiket szedi a következő gyógyszerek. Használata nelfinavir együtt ezen gyógyszerek okozhatnak komoly egészségügyi problémákat

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Beleértve a vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek, valamint a növényi (például orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Tájékoztassa orvosát, ha Ön is vesz sildenafil (Viagra), tadalafil (Cialis®), vagy vardenafil (Levitra®). Ha ezeket a gyógyszereket együtt nelfinavir fokozhatja a mellékhatások kialakulásának, mint az alacsony vérnyomás, látászavarok, vagy elhúzódó erekció.

Fogamzásgátló tabletták amelyek ösztrogént nem működik olyan jól, használata közben ezt a gyógyszert. Annak érdekében, hogy a szerzés terhes, használjon más fogamzásgátló együtt a tablettát. Egyéb formák közé óvszer, diafragma, vagy fogamzásgátló habok vagy zselé.

Ez a gyógyszer fokozhatja a vércukorszintet. Kérdezze meg orvosát, ha Ön vagy gyermeke észre változást az eredményeket a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat.

Ez a gyógyszer okozhat, hogy van felesleges testzsír. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke változást észlel a test alakját, mint a nagyobb mennyiségű zsír a felső hát és a nyak körül, vagy a mellkas és a has területén. Esetleg ezek is a testzsír a lábak, karok és az arc.

Ha elkezdi a HIV gyógyszerek, az immunrendszer kaphat erősebb. Ha Ön vagy gyermeke bizonyos fertőzések, például tüdőgyulladás vagy a tuberkulózis, akkor új tünetek, amikor a szervezet megpróbálja a harcot velük. Ha ez történik, feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát.

Ez a gyógyszer nem fogja Önt attól, hogy a HIV, hogy a partnere szex közben. Győződjön meg róla, hogy érti ezt, és gyakorolják a biztonságos szex, akkor is, ha a partnernek is HIV, segítségével a latex óvszert vagy más védekezési módszert. Ez a gyógyszer nem fogja Önt attól, hogy a HIV másoknak, ha ki vannak téve a vér. Ne használja fel újra, vagy share tűt senkivel.