netupitant és palonosetron (szájon át) óvintézkedések

Kérdezze meg orvosát, ha súlyos hányinger és hányás is, miután elhagyta a kórházat vagy rák kezelési központ.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos allergiás reakciók, beleértve az anafilaxia. Az anafilaxia is életveszélyes lehet és azonnali orvosi ellátást igényel. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van egy kiütés, a gyors szívverés, láz, csalánkiütés, viszketés, irritáció, rekedtség, ízületi fájdalom, merevség vagy duzzadás, kiütés, bőrvörösség, duzzanat a szemhéj, az arc, az ajkak, a kezek, vagy a lábak, szorító érzés a mellkasban, vagy légzési nehézség vagy nyelési használata után ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat súlyos, úgynevezett szerotonin szindróma, ha együtt bizonyos gyógyszerekkel, mint a fentanil (Abstral®, Duragesic®), lítium (Eskalith®, Lithobid®), a MAO-gátló (pl metilénkék injekció Eldepryl®, Marplan ®, Nardil®, Parnate®), gyógyszer migrénes fejfájás kezelésére (például a tramadol, Ultram®), vagy depresszió kezelésére (pl fluoxetin, mirtazapin, paroxetin, Celexa®, Effexor®, Lexapro®, Paxil®, Zoloft ®). Kérdezze meg orvosát, mielőtt bármilyen más gyógyszerekkel netupitant és palonozetront pályára.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.