nevirapin (orálisan) leírása és márkanevek

A nevirapin kombinációban alkalmazzák más gyógyszerekkel együtt kezelésére a fertőzés által okozott humán immundeficiencia vírus (HIV). A HIV a vírus okozza a szerzett immunhiányos szindrómát (AIDS).

Nevirapin a nem-nukleozid reverz transzkriptáz inhibitor (NNRTI). Úgy működik, hogy csökkenti a HIV vírus mennyiségét a vérben.

A nevirapin nem gyógyítja meg a HIV fertőzést vagy az AIDS, azonban segít megőrizni a HIV szaporodását, és úgy tűnik, hogy lassítja a pusztítás az immunrendszer. Ez segíthet késleltetheti a fejlesztés a problémák általában erednek AIDS vagy HIV-betegség. A nevirapin nem tartja meg a terjedését a HIV másoknak. Az emberek, akik ezt a gyógyszert továbbra is van néhány a problémák általában kapcsolódik az AIDS vagy a HIV-betegség.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ha egy gyógyszer már jóváhagyott marketing egy bizonyos használatra, tapasztalat azt mutatja, hogy ez is hasznos más egészségügyi problémákat. Bár ez a felhasználás nem szerepelnek a termék címkézése, nevirapin használják bizonyos betegeknél a következő orvosi állapot

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Tablet, Extended Release, Tablet, Elixir; felfüggesztése

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Allergia

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát nevirapin szuszpenzió vagy tabletta gyermekeknél. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg aluli csecsemők 15 napos korban.

Pediatric

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát nevirapin kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát gyermekek 6-17 éves korig. Használata azonban nem ajánlott gyermekek 6 évesnél fiatalabb korban.

geriátriai

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát nevirapin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese-, máj-, vagy szívproblémák, amelyek miatt szükség lehet óvatosan és kiigazítását, a dózis részesülő betegek nevirapin.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Egyéb egészségügyi problémák

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Adagoló

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Beszélje meg az egészségügyi szakembert a használatát a gyógyszert étellel, alkohollal, vagy dohányt.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert pontosan az orvos utasítása szerint. Ne vegyen gyakrabban, és ne vigye hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Továbbá, ne változtassa az adagot, vagy hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először ellenőrzi orvosával. Ha a kínálat a gyógyszer fogytán van, forduljon orvosához vagy gyógyszerészéhez idő előtt. Ne engedd meg magadnak, hogy elfogy a ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer jön egy gyógyszert útmutatót. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat, mielőtt a nevirapin kezelés és minden egyes alkalommal, amikor újratölteni recept. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

A nevirapin lehet venni étellel vagy anélkül, és vízzel, tejjel, vagy szóda.

Ha Ön vagy gyermeke által jelenleg az orális folyadék, finoman rázza meg használat előtt. Használjon adagoló fecskendő vagy adagolópohárból mérni a megfelelő adagot. Miután megitta a gyógyszert, öblítsük ki a adagolópohárral vízzel és a vizet, hogy győződjön meg róla, hogy az összes gyógyszert. Ha az adag kevesebb, mint 5 ml (egy teáskanálnyi), használja az adagoló fecskendőt.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben. Ne törje össze, törje vagy rágja meg.

Mindaddig szedje nevirapin a teljes kezelés ideje alatt, akkor is, ha Ön vagy gyermeke jobban érzi magát.

Fontos, hogy a nevirapin részeként egy kombinációs kezelést. Tegyen meg minden egyéb gyógyszerek orvosa a megfelelő napszakban. Ez lehetővé teszi a gyógyszerek jobban működnek.

Ezt a gyógyszert akkor működik a legjobban, ha van egy állandó összeget a vérben. Annak érdekében, hogy tartani vér állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot. Is, akkor a legjobb, hogy a dózisok egyenletesen elosztott alkalommal a nap folyamán. Például, ha Ön vagy gyermeke szed egy napi adag, próbálja meg, hogy ugyanabban az időben minden nap. Ha szed két adagot naponta, az adagokat kell egymástól körülbelül 12 óra teljen el. Ha segítségre van szüksége tervez a legjobb idő, hogy vegye be a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát.

Ne vegyen több, mint egy dózisforma a nevirapin egyidejűleg. Beszéljen orvosával, ha bármilyen kérdése van.

Ha idő előtt abbahagyja a gyógyszer szedését, több mint 7 napig, kérdezze meg orvosát, hogy mennyit kell használni, mielőtt elkezdi szedni megint ..

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

kihagyott adag

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolás

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrzi a folyamatban az Ön vagy a gyermek rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Máj problémák fordulhatnak elő használata közben ezt a gyógyszert. Kérdezze orvosát, ha Ön vagy gyermeke egynél több ilyen tünet: hasi fájdalom, érzékenység, agyag színű széklet, sötét vizelet, a láz, a fejfájás, viszketés, étvágytalanság, hányinger és hányás, a bőr bőrkiütés, duzzanat a láb vagy az alsó lábszár, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr.

Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke fog semmilyen típusú bőrkiütés, még egy enyhe bőrkiütés. Hagyja abba a gyógyszer, és hívja orvosát, ha Ön vagy gyermeke van hólyagos kiütések, láz, szájüregi gyulladások, vörös vagy irritált szemek, az arc duzzanata, izom- vagy ízületi fájdalom, vagy izomgyengeség.

Az immunrendszer erősödik, amikor elkezdi szedni a HIV gyógyszerek. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha Ön vagy gyermeke bármilyen változást észlel az egészségre. Néha az immunrendszer elkezd harcolni a fertőzések, amelyeket rejtett a szervezetben, mint a tüdőgyulladás, herpesz, vagy a tuberkulózis. Autoimmun betegségek (mint például a Graves-betegség, polimiozitisz, és Guillain-Barré-szindróma) is előfordulhat.

Ez a gyógyszer okozhat, hogy van felesleges testzsír. Tájékoztassa orvosát, ha Ön vagy gyermeke változást észlel a test alakját, beleértve a megnövelt mennyiségű testzsír a nyak vagy a hát felső részére, az arc, a mellkasa köré, vagy a gyomor területe. Esetleg ezek is elveszíti zsírt a lábak, karok, vagy az arc.

Ez a gyógyszer csökkenti a hatását bizonyos fogamzásgátló tabletták. Annak elkerülése érdekében, hogy terhes, használjon kiegészítő fogamzásgátló mellett a tablettát. Egyéb formái fogamzásgátló közé óvszert, egy membrán, a fogamzásgátló hab vagy zselé.

Ez a gyógyszer nem csökkenti átvitelének kockázatát a HIV-fertőzést nemi kapcsolat útján vagy fertőzött vér. Győződjön meg róla, hogy megértsék és gyakorolják a biztonságos szex, akkor is, ha a partnernek is HIV-fertőzött. Kerüljük közös tű senkivel ..

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) a gyógyszerek és gyógynövény (pl orbáncfű), illetve vitaminkészítmények.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.