niacin (B3-vitamin, nikotinsav), niacinamide adagolás

Az alábbi dózisokat alapuló tudományos kutatás, kiadványok, hagyományos használat, vagy szakértői véleményt. Sok gyógynövény és kiegészítők még nem tesztelték, és a biztonság és a hatékonyság nem bizonyított. Brands lehet másképpen, változó összetevők, még ugyanabban a márka. Az alábbi adagok nem minden termékre vonatkoznak. Érdemes elolvasni a termék címkéjét, és megvitatják dózisok szakképzett egészségügyi szolgáltató a kezelés megkezdése előtt.

Az étrendi referencia bevitel által létrehozott Food and Nutrition Board niacin tartományok 14-18 milligramm niacin naponta, szájon át felnőttek számára, a felső beviteli szint 35 mg naponta, szájon át. Niacinamid és a niacin használják kozmetikai, valamint a haj és a bőr termékeket. A koncentráció a niacinamid változik egy alacsony, 0,0001% -os éjszakai készítmények a magas, 3% test és a kéz krémek, oldatok, porok és spray-k. Niacin koncentrációk 0,01% a test és a kéz krémek, oldatok, porok és spray-k 0,1% paszta maszkok (iszappakolás).

Mert az időskori makula-betegség (szembetegség), 500 mg azonnali hatóanyag-leadású niacin már szájon át alkalmazható.

Megelőzésére eltömődött artériák, 3000-4000 milligramm niacin vették szájon át naponta önmagában vagy kombinációban más koleszterinszint-kezelés 0,5-6,2 év.

Szívbetegségek, ,125-12 gramm niacin már szájon át naponta legfeljebb öt évig.

Merevedési zavar, 500-1500 milligramm niacin (Niaspan®) már szájon 12 héten keresztül.

A magas koleszterinszint, 300-1,2000 milligramm niacin már szájon át naponta 6-44 hétig viasz-mátrix, azonnali felszabadulású (kristályos), 2 g niacin már fecskendeznek a vénába 11 óra leforgása alatt. Az ajánlott maximális napi adag 3 gramm.

A magas koleszterinszint (kombinálva sztatinok vagy epesavszekvesztránsok) 500-4,000 milligramm bővített kiadása vagy rendszeres niacin már szájon át naponta nyolc héten 6,2 év. Extended-vagy nyújtott hatóanyag-leadású niacin lehet elkezdeni egy adag 500 mg naponta, és titráljuk legfeljebb 3 gramm naponta.

Magas koleszterinszint a HIV-fertőzött betegek 500-2,000 milligramm retard niacin (Niaspan®) már szájon át naponta 44 héten két évig.

Mert a vér magas foszfor szint, egy 375 milligrammos adag Tartós kibocsátási nikotinsav már szájon át alkalmazható.

Osteoarthritis, 3 gramm niacinamid vették szájon át naponta 12 héten keresztül.

Mert pellagra, vagy niacin-hiány, 50-1,000 milligramm niacin vették szájon át naponta.

A bőrbetegségek, 2-5% niacinamid krémet a bőrre, legfeljebb 12 hétig.

1. típusú diabetes mellitus megelőzésére, 200-3,000 milligramm niacinamid már szájon át naponta legfeljebb egy év; 20-40 milligramm kilogrammonként niacinamid már naponta, szájon át, legfeljebb egy év, és nem volt bizonyíték a haszon.

2-es típusú cukorbetegség, 0,5 gramm nikotin már szájon át, napi háromszor hat hónap.

Nincs bizonyítottan biztonságos és hatásos dózist niacin gyermekeknél.

1. típusú diabetes mellitus megelőzésére, 200-3,000 milligramm niacinamid már szájon át naponta legfeljebb egy év; 20-40 milligramm kilogrammonként már szájon át naponta legfeljebb öt évig, és nem volt bizonyíték a haszon.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés