niacin (B3-vitamin, nikotinsav), niacinamide kapcsolódó kifejezések

Természetes Standard® beteg monográfia, Copyright © 2016 (). Minden jog fenntartva. Kereskedelmi forgalmazás tilos. A monográfia célja csak tájékoztató jellegű, és nem értelmezhető úgy, mint konkrét orvoshoz. Meg kell konzultáljon egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt döntést terápiák és / vagy az egészségi állapotot.

B3-vitamin alkotják niacin és niacinamid, és megtalálható számos ételben, beleértve az élesztő, hús, hal, tej, tojás, zöldségek és gabonák. B3-vitamin gyakran megtalálható együtt más B-vitaminok, ideértve a tiamin, riboflavin, pantoténsav, piridoxin, ciano-kobalamin, és a folsav.

Az amerikai egyesült államokbeli Food and Drug Administration (FDA) jóváhagyta a niacin kezelésében való alkalmazásra B3-vitamin-hiány (pellagra), amely magában foglalja a tünetek a bőr gyulladása, a demencia, és a hasmenés.

Kulcs a fokozat

Magas koleszterin

Humán kutatások kimutatták, hogy a niacin a hatékony és viszonylag biztonságos kezelésére magas koleszterinszint. Korlátozott bizonyítékok azt mutatják, hogy a niacin segíthet eltömődött artériák és a szívbetegség. Mellékhatások általában összefüggő nagyobb dózisú niacin viszketés, kipirulás, gyomorpanaszok. A niacin is okozhat májbetegségben, emelkedett vércukorszint, és hormonális változások.

Az alábbi dózisokat alapuló tudományos kutatás, kiadványok, hagyományos használat, vagy szakértői véleményt. Sok gyógynövény és kiegészítők még nem tesztelték, és a biztonság és a hatékonyság nem bizonyított. Brands lehet másképpen, változó összetevők, még ugyanabban a márka. Az alábbi adagok nem minden termékre vonatkoznak. Érdemes elolvasni a termék címkéjét, és megvitatják dózisok szakképzett egészségügyi szolgáltató a kezelés megkezdése előtt.

Az étrendi referencia bevitel által létrehozott Food and Nutrition Board niacin tartományok 14-18 milligramm niacin naponta, szájon át felnőttek számára, a felső beviteli szint 35 mg naponta, szájon át. Niacinamid és a niacin használják kozmetikai, valamint a haj és a bőr termékeket. A koncentráció a niacinamid változik egy alacsony, 0,0001% -os éjszakai készítmények a magas, 3% test és a kéz krémek, oldatok, porok és spray-k. Niacin koncentrációk 0,01% a test és a kéz krémek, oldatok, porok és spray-k 0,1% paszta maszkok (iszappakolás).

Mert az időskori makula-betegség (szembetegség), 500 mg azonnali hatóanyag-leadású niacin már szájon át alkalmazható.

Megelőzésére eltömődött artériák, 3000-4000 milligramm niacin vették szájon át naponta önmagában vagy kombinációban más koleszterinszint-kezelés 0,5-6,2 év.

Szívbetegségek, ,125-12 gramm niacin már szájon át naponta legfeljebb öt évig.

Pellagra

Merevedési zavar, 500-1500 milligramm niacin (Niaspan®) már szájon 12 héten keresztül.

eltömődött artériák

A magas koleszterinszint, 300-1,2000 milligramm niacin már szájon át naponta 6-44 hétig viasz-mátrix, azonnali felszabadulású (kristályos), 2 g niacin már fecskendeznek a vénába 11 óra leforgása alatt. Az ajánlott maximális napi adag 3 gramm.

Szívbetegség

A magas koleszterinszint (kombinálva sztatinok vagy epesavszekvesztránsok) 500-4,000 milligramm bővített kiadása vagy rendszeres niacin már szájon át naponta nyolc héten 6,2 év. Extended-vagy nyújtott hatóanyag-leadású niacin lehet elkezdeni egy adag 500 mg naponta, és titráljuk legfeljebb 3 gramm naponta.

Magas koleszterinszint a HIV-fertőzött betegek 500-2,000 milligramm retard niacin (Niaspan®) már szájon át naponta 44 héten két évig.

Időskori makula betegség (szembetegség)

Alzheimer-kór (a mentális hanyatlás)

Merevedési zavar

Mert a vér magas foszfor szint, egy 375 milligrammos adag Tartós kibocsátási nikotinsav már szájon át alkalmazható.

Osteoarthritis, 3 gramm niacinamid vették szájon át naponta 12 héten keresztül.

fejfájás

Mert pellagra, vagy niacin-hiány, 50-1,000 milligramm niacin vették szájon át naponta.

hepatitis C

A bőrbetegségek, 2-5% niacinamid krémet a bőrre, legfeljebb 12 hétig.

A magas vér foszfor szintje

1. típusú diabetes mellitus megelőzésére, 200-3,000 milligramm niacinamid már szájon át naponta legfeljebb egy év; 20-40 milligramm kilogrammonként niacinamid már naponta, szájon át, legfeljebb egy év, és nem volt bizonyíték a haszon.

2-es típusú cukorbetegség, 0,5 gramm nikotin már szájon át, napi háromszor hat hónap.

Nincs bizonyítottan biztonságos és hatásos dózist niacin gyermekeknél.

1. típusú diabetes mellitus megelőzésére, 200-3,000 milligramm niacinamid már szájon át naponta legfeljebb egy év; 20-40 milligramm kilogrammonként már szájon át naponta legfeljebb öt évig, és nem volt bizonyíték a haszon.

Ezek a felhasználások vizsgálták emberekben vagy állatokban. Biztonságossága és hatásossága nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

osztályozás logikai

Az alábbi felhasználásokat A hagyomány vagy a tudományos elméletek. Ők gyakran nem tesztelték embereken, és a biztonság és a hatékonyság nem mindig bizonyított. Ezek közül néhány potenciálisan súlyos, és értékelni kell a minősített egészségügyi szolgáltató.

Niacin növelheti a vérzés kockázatát, ha hozott gyógyszerek, amelyek fokozzák a vérzés kockázatát. Néhány példa közé tartoznak az aszpirin, véralvadásgátlók ( “vérhígítók”), mint a warfarin (Coumadin®) vagy heparin, anti-vérlemezke-gyógyszerek, mint például a clopidogrel (Plavix®), és a nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek, mint az ibuprofen (Motrin®, Advil ®) vagy a naproxen (Naprosyn®, Aleve®).

Niacin növelheti a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, amikor a gyógyszerek, amelyek megváltoztathatják a vércukorszint. Az emberek a drogok cukorbetegség szájon vagy inzulin szorosan ellenőrizni kell egy egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész. Gyógyszeres kezelés módosítása szükséges lehet.

Niacin okozhat alacsony vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógyszerek csökkentik a vérnyomást.

Niacin zavarhatja az utat a test folyamatait bizonyos gyógyszerek segítségével a máj “citokróm P450” enzimrendszert. Ennek eredményeként, a szintek ezen gyógyszerek lehet változtatni a vérben, és okozhat megváltozott hatások vagy potenciálisan súlyos mellékhatást. Az emberek bármilyen gyógyszert ellenőriznie kell a használati utasítást, és beszélni egy egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész, a lehetséges kölcsönhatásokat.

Niacin is kölcsönhatásba léphet szerek a szív, a szerek, amelyek szélesíteni a vérereket, alkalmazott szerek a máj, ügynökök használt rohamok, alkohol, androgének, antibiotikumok, köszvény elleni szerek, antihisztaminok, antitiroid szerek, aszpirin, a benzodiazepinek, fogamzásgátló szájon , kalcium-csatorna blokkolók, koleszterinszint-csökkentő szerek (epesav szekvesztránsok, fibrátok, HMG-CoA reduktáz inhibitorok), epinefrin, ösztrogének, ganglion blokkoló szerek, grizeofulvin, neomicin, a nikotin, a nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek (NSAID-ok), primidon, probukol , procetofene, progesztinek pirazinamid, teofillin, és a pajzsmirigy hormonok.

Niacin növelheti a vérzés kockázatát, ha figyelembe gyógynövények és kiegészítőket, amelyek úgy vélik, hogy növelje a vérzés kockázatát. Több esetben vérzést is jelentettek a Ginkgo biloba, és kevesebb esetben fokhagymás fűrészpálma. Számos egyéb szerek elméletileg növelheti a vérzés kockázatát, bár ezt még nem igazolták a legtöbb esetben.

Niacin növelheti a vércukorszintet. Óvatosan kell eljárni, ha a gyógynövények, illetve kiegészítők, amelyek megváltoztathatják a vércukorszint. Vércukorszintjét felügyelet és dózisok módosítására lehet szükség.

Osteoarthritis (niacinamide)

Niacin okozhat alacsony vérnyomást. Óvatosan kell eljárni az ember vesz gyógynövényeket vagy kiegészítőket, amelyek csökkentik a vérnyomást.

bőrbetegségek

Niacin zavarhatja az utat a test feldolgozza bizonyos gyógynövények vagy kiegészítőket használva a máj “citokróm P450” enzimrendszert. Ennek eredményeként, a szintek más gyógynövények vagy kiegészítőket lehet változtatni a vérben. Azt is megváltoztathatja a hatást, hogy más gyógynövényekkel vagy kiegészítőket esetleg van a P450 rendszer.

A niacin is kölcsönhatásba léphet az aminosav, androgének, antibakteriális szerek, köszvény elleni gyógynövény és kiegészítők, antihisztaminok, antioxidánsok, antithyroid gyógynövények és kiegészítők, koleszterinszint-csökkentő gyógynövények és kiegészítők, króm, kávé, ganglion-blokkoló gyógynövények és kiegészítők, szőlőmag, gyógynövények és kiegészítők a szív, gyógynövények és táplálékkiegészítők szélesíteni a vérereket, gyógynövények és kiegészítők használt máj, gyógynövények és kiegészítők használt fogamzásgátló, gyógynövények és kiegészítők használt rohamok, inozit hexanicotinate, kava, ásványi anyagok, pantoténsav, fitoösztrogének, phytoprogestins, salicylate- tartalmazó gyógynövények, szitoszterineket, cirok, pajzsmirigyhormonok, triptofán, vitaminok E, A, és B6, és cink-szulfát.

Ez az információ alapján, profi szinten monográfia szerkesztett és lektorált által hozzájárulnak az Natural standard Research Collaboration ().

monográfia módszertan

2-piridon, 3-piridin-karboxamidot, acipimox (5-methylpyrazinecarboxylic-4-oxid), acipomox, Acipimox®, anti-blacktongue faktor, antipellagra faktor, B-vitamin, B-vitamin komplex, benicot, B-vitamin, króm polinikotinát ( niacin kötésű króm), koenzim béta-nikotinamid-adenin-dinukleotid (NAD (+)), a kristályos niacin, dihidropiridinek, Efacin®, Endur-Acin® (nyújtott hatású niacin (nikotinsav)), Enduramide®, ER niacin, észterek niacin , retard (ER) niacin, elnyújtott felszabadulású (ER) niacin monoterápia, retard (ER) niacin terápia, Hexopal®, azonnali felszabadulású (kristályos) niacin, azonnal felszabaduló niacin, inozit hexaniacinate, inozit hexanicotinate, inozit nikotinát, kinurenin (KYN), alacsony dózisú nyújtott hatóanyag-leadású nikotinsav (Tri-B3), mezo-inozit hexanicotinate, metil-niacinamid, természet Bounty® Süllyesztett Free niacin inozit Hexanicotinate 500mg étrendkiegészítő, NIAC®, niacin, niacin (nikotinsav ), niacin ekvivalens, niacin ER, niacinamid, niacinamid-adenin-dinukleotid (NAD), niacinamid-adenin-dinukleotid-foszfát (NADP), niacin / kolesztipol terápia, Niacor®, Niaspan® (retard nikotinsav), Niaspan® (nyújtott hatóanyag-leadású nikotinos sav), Nicalex®, nicamid, Nicamin®, Nicangin®, nikeritrol, Nico-400®, Nicobid® (tartós megjelent niacin), Nicobid® (time-release niacin), Nicolar® (módosítatlan niacin), nicosedine, Nico- SPAN®, nikotinamid, nikotinamid (niacinamid), nikotinamid kúrák, nikotinát, Nicotinex®, nikotinsav, nikotinsav-adenin, a nikotinsav-adenin-dinukleotid-foszfát (NAADP), nikotinsav-amid, nikotinsav analóg (alacsony plazma szabad zsírsav próba, LFA ), nikotinsav analóg, nikotinsav-amid, nikotinurin sav, nicotylamidum, tápanyag-kiegészítők, Papulex®, pellagra megelőzésére tényező, pentaerythritoltetranicotinate, perycit, retard (PR) -nikotinsav (niacin) [Niaspan®], piridin-3-karbonsav , Slo-Niacin® (elnyújtott hatású niacin), nyújtott hatóanyagleadású nikotinsav (Nico-Span®), Tega-Span®, Tri-B3®, trigonellin, triptofán, B-vitamin-3, B3-vitamin, B3-vitamin (nikotinamid ), B3-vitamin származék, vitamin-B-complex (vit-B), Wampocap®, viasz-mátrix elnyújtott hatású niacin, viaszos mátrix elnyújtott hatású niacin (Endur-Acin®).

A kombinált termék példák: ADVICOR® (niacin elnyújtott felszabadulású / lovasztatin tabletta), CordaptiveTM (niacin / laropiprant).

Az US Food and Drug Administration nem szigorúan szabályozzák gyógynövények és kiegészítők. Nincs garancia arra, az erő, a tisztaság, illetve termékek biztonságát, és hatásai eltérőek lehetnek. Mindig olvassa el a termék címkéjét. Ha olyan betegsége van, vagy szed-e más gyógyszereket, gyógynövényeket, illetve kiegészítők, beszéljen egy képzett egészségügyi szolgáltató, mielőtt egy új terápia. Beszéljünk egy egészségügyi szolgáltató azonnal, ha mellékhatásokat észlel.

1-es típusú cukorbetegség (előrehaladásának lassítását)

Kerüljük az emberek, akiknek ismert allergia vagy érzékenység niacin, niacinamid, vagy termékek, amelyek egy vagy mindkét ezeket a termékeket.

A 2. típusú cukorbetegség

Ritkán anafilaxiás sokk (súlyos allergiás reakció) leírták miután niacin szájon át vagy intravénás be a vénába.

1. típusú diabetes mellitus megelőzése (niacinamid)

Niacin valószínűleg biztonságos, ha szájon át naponta ajánlott mennyiség felügyelete alatt szakképzett egészségügyi szolgáltató. A homocisztein szintet monitorozni kell.

Felhasználása A hagyomány vagy elmélet

A niacin vagy niacinamid eredményezheti, hogy a következő mellékhatások: szívritmuszavarok, ascites (folyadék felhalmozódása a bélfalban), homályos látás, kiépítése tejsav a szervezetben, vérzési rendellenességek, változások a máj szerkezetének megváltozása, pajzsmirigy hormonok, csökkent vérlemezkeszám, csökkent fibrinogén (vegyület, mely segít véralvadást), csökkent fehérvérsejtszám, hasmenés, elmozdulás a szem, szédülés, száraz szem, száraz bőr, szem betegség, a szem duzzanata, szemöldök és szempilla elszíneződés, nem a vérkeringést , ájulás, bőrpír, fejfájás, gyomorégés, sérv, hypothyreosis (kevéssé aktív pajzsmirigy), megnövekedett vérmennyiség a szem, fokozott szívverés, fokozott kreatin-kináz, emelkedett homocisztein szint, fokozott inzulinrezisztenciát, fokozott inzulin a vérben, emelkedett májenzimek , fokozott izom lebontását, emelkedett húgysavszint a vérben, emelkedett eozinofil (egy fehérvérsejt), gyulladás a szaruhártya a szem, az inzulin rezisztencia, viszketés, sárgaság (a bőr), máj káros hatások, máj kár, májgyulladás, májelégtelenség, elvesztése szemöldök és szempilla, migrén, izombetegség, hányinger, fájdalom az íny és a fogak, a pánik, gyomorfekély betegség, kiütés, gyomorpanaszok, a cukor és a ketonok a vizeletben, duzzanat, látásvesztés miatt toxikus reakciók, hányás, és meleg érzés.

Niacin növelheti a vércukorszintet. Óvatosság ajánlott cukorbetegek, akik nem ellenőrzik szakképzett egészségügyi szolgáltató és a gyógyszereket szedők, gyógynövények, vagy kiegészítőket, amelyek befolyásolják a vércukorszintet. Vércukorszint nyomon kell követni egy szakképzett egészségügyi szakember, köztük a gyógyszerész, és a gyógyszeres kezelés módosítására lehet szükség.

Niacin növelheti a vérzés kockázatát. Óvatosan kell eljárni az emberek, hogy vérzékenységben vagy gyógyszerek szedése, amelyek fokozhatják a vérzés kockázatát. Adagmódosítások lehet szükség.

Használja óvatosan emberek vese rendellenességek és a köszvény.

Használja óvatosan gyermekeknél.

Elkerülni emberek érzékenység niacin, niacinamid, vagy termékek, amelyek egy vagy mindkét ezeket a termékeket.

Kerüljük az emberek a májműködési zavar vagy betegség, fekélybetegség, vagy artériás vérzés.

Hiányoznak a kutatás használatával kapcsolatos niacin a terhesség és a szoptatás.

Balasubramanyam A, Coraza I. Smith EO, et al. Kombinációja niacin és fenofibrát életmódbeli változások javítja dyslipidaemia és hypoadiponectinemia HIV betegek antiretrovirális kezelés: eredmények “szív pozitív”, egy randomizált, kontrollált vizsgálat. J.Clin.Endocrinol.Metab 2011,96 (7): 2236-2247., Betteridge DJ. Lipid kontroll diabetes mellitusban szenvedő betegek. Nat.Rev.Cardiol. 2011,8 (5): 278-290., Boden WE, Probstfield JL, Anderson T, et al. Niacin a betegek alacsony HDL-koleszterin-szint részesülő intenzív sztatin-terápia. N.Engl.J.Med. 12-15-2011,365 (24): 2255-2267., Chapman MJ, Redfern JS, McGovern ME, és munkatársai. Niacin és fibrátok aterogén dyslipidaemia: a gyógyszeres csökkentése szív-érrendszeri kockázatot. Pharmacol.Ther. 2010,126 (3): 314-345.; Daniels SE, Spivey RJ, Singla S, et al. Hatásosságát és biztonságosságát oxikodon-HCI / niacin tabletta kezelésére mérsékelt-súlyos posztoperatív fájdalom következő bunionectomy műtét. Curr.Med.Res.Opin. 2011,27 (3): 593-603.; Dunatchik AP, Ito MK, és Dujovne CA. A rendszeres felülvizsgálat bizonyított hatékonyságát és biztonságosságát egy viasz-mátrix niacin készítmény. J.Clin.Lipidol. 2012,6 (2): 121-131.; Henriquez-Sanchez P, Sanchez-Villegas A, Doreste-Alonso J, et al. Diétás értékelési módszerei mikrotápanyag bevitel: rendszeres felülvizsgálatát, a vitaminokra. Br.J.Nutr. 2009.102 Suppl 1: S10-S37.; Ito MK. Dyslipidaemia: menedzsment segítségével optimális lipidcsökkentő terápia. Ann.Pharmacother. 2012,46 (10): 1368-1381., Ng CF, Lee CP, Ho AL, et al. Hatása niacin merevedési funkció szenvedő férfiak merevedési zavar és a dyslipidaemia. J.Sex Med. 2011,8 (10): 2883-2893., Orr KK és Hume AL. Bizonyítékokon alapuló frissítés vitaminok. Med.Health R.l. 2010,93 (4): 122-124., Prasad V és Vandross A. Kardiovaszkuláris elsődleges megelőzés: milyen magasra kellene a mércét? Arch.Intern.Med. 4-23-2012,172 (8): 656-659., Robinson JG, Wang S, és Jacobson TA. Meta-analízis összehasonlítása hatékonyságát csökkentő apolipoprotein B versus alacsony sűrűségű lipoprotein koleszterin és nonhigh sűrűségű lipoprotein koleszterin a cardiovascularis kockázat csökkentése randomizált vizsgálatok. Am.J.Cardiol. 11-15-2012,110 (10): 1468-1476., Shaikh Q és Kamal AK. HDL-koleszterin – hogyan emelem betegek jó koleszterin? J.Pak.Med.Assoc. 2012,62 (6): 623-624.; TROESCH B, Hoeft B, McBurney M, et al. Diétás felmérések azt mutatják, vitamin bevitel alábbi ajánlások gyakori reprezentatív nyugati országokban. Br.J.Nutr. 2012,108 (4): 692-698.; Yadav R, Franciaország M, Younis N, et al. Tartós kibocsátási niacinját és laropiprantot: egy ismertetőt hatásossági klinikai hatékonyságát és biztonságosságát. Expert.Opin.Pharmacother. 2012,13 (9): 1345-1362.

Ez a tényeken alapuló monográfia állítjuk elő, a Természettudományi standard kutatási együttműködés