niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin (szájon át) leírása és márkanevek

Niacin Tartós kibocsátási és lovasztatin kombinációja gyógyszert együtt alkalmazzák a megfelelő étrend segítségével alacsonyabb koleszterin és triglicerid (zsír) szint a vérben. Ez a gyógyszer segít megelőzni egészségügyi problémák (például a szívinfarktus, stroke), amelyek által okozott zsír eltömődés az ereket.

Niacin retard és a lovasztatin kombinációja gyógyszer kombinációja két gyógyszer együtt dolgoznak, hogy csökkentik a koleszterinszintet és a lipid (zsír) rendellenességek. A niacin B3-vitamin, ami csökkenti a koleszterin mennyiségét a vérben. A lovastatin csoportjába tartozik nevezett gyógyszerek HMG-CoA reduktáz inhibitorok, vagy a sztatinok. Úgy működik, hogy csökkentse a koleszterin mennyiségét a vérben enzim gátlásával, amely szükséges ahhoz, hogy a koleszterin.

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Ez a termék beszerezhető a következő adagolási formák

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin együttes alkalmazása nem javasolt gyermekeknél.

Tablet, Tablet, Extended Release

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin kombinációja az idősek.

Allergia

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Pediatric

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

geriátriai

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Terhesség

Szoptatás

gyógyszer kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

egyéb kölcsönhatások

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Egyéb egészségügyi problémák

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Adagoló

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vedd ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több vagy kevesebb, és nem veszik meg gyakrabban, vagy hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Továbbá, ez a gyógyszer működik a legjobban, ha van egy állandó mennyiségű a vérben. Ha szeretné, hogy ez az összeg állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot és vegye be a gyógyszert ugyanabban az időben minden nap.

Amellett, hogy ezt a gyógyszert, orvosa megváltoztathatja a diéta, hogy az egyik, hogy az alacsony zsír-, cukor- és koleszterinszint. Gondosan kövesse az orvos utasításait az esetleges speciális diéta.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben. Ne törje, ne törje össze, és ne rágja szét azt.

A legjobb, ha ezt a gyógyszert, lefekvéskor, alacsony zsírtartalmú étkezés vagy snack. Ne vegye be éhgyomorra.

Ha szed danazol (Danocrine®), diltiazem (Cardizem®) vagy verapamil (Calan®, Isoptin®, Verelan®) együtt lovasztatin, a lovasztatin adag nem lehet nagyobb, mint 20 milligramm (mg) naponta, ha másképp az orvos utasítása szerint. Ne használjon több, mint 40 mg naponta lovasztatin együtt amiodaron (Cordarone®). Amikor együtt használható magasabb dózisú lovasztatin, ezek a gyógyszerek növelhetik a kockázatot izomsérülés és vezethet vese problémákat.

Mondja el orvosának, ha rendszeresen igyon grapefruit levet. Ivás nagy mennyiségű grapefruitlé (több, mint 1 liter naponta) a gyógyszer szedése fokozhatja izomsérülés és vezethet vese problémákat.

Ne igyon nagy mennyiségű alkoholt és lovasztatin. Ez májkárosodást okozhat.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha még nem vette ezt a gyógyszert, több mint 7 nap, kérdezze meg orvosát. Lehet, hogy már az adagot csökkenteni, mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

kihagyott adag

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Tárolás

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, hogy csökkentse a koleszterin és triglicerid (zsírok) szintjét. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

A gyógyszer használata közben terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ne használja a lovasztatin / niacin, ha Ön is használja az alábbi gyógyszereket: boceprevir (Victrelis®), nefazodon (Serzone®), telaprevir (Incivek®), egyes antibiotikumok (például a klaritromicin, eritromicin, itrakonazol, ketokonazol, pozakonazol, telitromicin, Nizoral®), vagy bizonyos gyógyszerek kezelésére a HIV / AIDS (pl atazanavir, indinavir, nelfinavir, ritonavir, szakvinavir, Crixivan®, Kaietra®, Lexiva®, Norvir®, Prezista®, Reyataz®). Ezen gyógyszerek együttesen is okozhat súlyos mellékhatásokat.

Hívja fel orvosát azonnal, ha megmagyarázhatatlan izomfájdalmat, érzékenységet vagy gyengeséget. Ezek tünetei lehetnek súlyos izom problémák, mint a myopathia vagy az immunrendszerhez nekrotizáló myopathia (IMNM).

Hívja fel orvosát azonnal, ha sötét színű vizelet, láz, már az izomgörcsöket, illetve a görcsöket, hogy izom fájdalom vagy merevség, nagyon fáradt vagy gyenge, vagy hasmenés. Ezek tünetei lehetnek súlyos izom probléma hívják rhabdomyolysis, ami okozhat vese problémák.

Hagyja abba a gyógyszer és kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek a májkárosodás.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a vércukorszintet. Ez fontos, ha Ön cukorbeteg, vagy praediabeteses. Ha azt veszi észre változást az eredményeket a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat, vagy ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, szédülést, szédülés, álmosság, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött. Változás pozíciók lassan, amikor felkelni ülő vagy fekvő helyzetben.

Ez a gyógyszer nem szedhető vitaminokkal tartalmazó niacin vagy nikotinamid.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer, ha nagy műtét, súlyos sérülés, vagy fejleszteni más súlyos egészségügyi problémák. Azt is befolyásolja az eredményt az egyes orvosi vizsgálatok.

Ez a gyógyszer okozhat mellékhatásként nevű öblítés. Kipirulás melegség, bőrpír az arcon, nyakon, karokon, és néha, a mellkas felső részén. Annak elkerülése érdekében, kipirulás, az alkohol, forró italok, és fűszeres ételeket kerülni kell az egész időt szedhető. Továbbá, orvosa javasolhatja, hogy aszpirin 30 percet mielőtt ezt a gyógyszert, hogy megakadályozza kipirulás.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.