niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin

Terápiás Osztály: antihiperlipidemikus

Használja a niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin

Farmakológiai Osztály: B-vitamin (osztály)

Kémiai Osztály: nikotinsav (osztály)

Niacin retard és a lovasztatin kombinációja gyógyszer kombinációja két gyógyszer együtt dolgoznak, hogy csökkentik a koleszterinszintet és a lipid (zsír) rendellenességek. A niacin B3-vitamin, ami csökkenti a koleszterin mennyiségét a vérben. A lovastatin csoportjába tartozik nevezett gyógyszerek HMG-CoA reduktáz inhibitorok, vagy a sztatinok. Úgy működik, hogy csökkentse a koleszterin mennyiségét a vérben enzim gátlásával, amely szükséges ahhoz, hogy a koleszterin.

niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin együttes alkalmazása nem javasolt gyermekeknél.

Használata előtt niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin kombinációja az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin bármely az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

A niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin bármely az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

A niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin bármely az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

A niacin elnyújtott felszabadulását és lovasztatin bármely, a következő általában nem ajánlott, de lehet elkerülhetetlen bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Vegye niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin csak az orvos utasítása szerint. Ne vegyen be több vagy kevesebb, és nem veszik meg gyakrabban, vagy hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Továbbá, a niacin elnyújtott felszabadulását és lovasztatin működik a legjobban, ha van egy állandó mennyiségű a vérben. Ha szeretné, hogy ez az összeg állandó, ne hagyjon ki egyetlen adagot és vegye be a gyógyszert ugyanabban az időben minden nap.

Amellett, hogy a niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin, orvosa megváltoztathatja a diéta, hogy az egyik, hogy az alacsony zsír-, cukor- és koleszterinszint. Gondosan kövesse az orvos utasításait az esetleges speciális diéta.

Nyelje le a kiterjesztett hatóanyagleadású tablettát egészben. Ne törje, ne törje össze, és ne rágja szét azt.

Ez a legjobb, hogy a niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin lefekvéskor, alacsony zsírtartalmú étkezés vagy snack. Ne vegye be éhgyomorra.

Ha szed danazol (Danocrine®), diltiazem (Cardizem®) vagy verapamil (Calan®, Isoptin®, Verelan®) együtt lovasztatin, a lovasztatin adag nem lehet nagyobb, mint 20 milligramm (mg) naponta, ha másképp az orvos utasítása szerint. Ne használjon több, mint 40 mg naponta lovasztatin együtt amiodaron (Cordarone®). Amikor együtt használható magasabb dózisú lovasztatin, ezek a gyógyszerek növelhetik a kockázatot izomsérülés és vezethet vese problémákat.

Mondja el orvosának, ha rendszeresen igyon grapefruit levet. Ivás nagy mennyiségű grapefruitlé (több, mint 1 liter naponta), figyelembe niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin fokozhatja izomsérülés és vezethet vese problémákat.

Ne igyon nagy mennyiségű alkoholt és lovasztatin. Ez májkárosodást okozhat.

Az adag a niacin elnyújtott felszabadulását és lovasztatin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Helyes használata niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Ha még nem hozott niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin több mint 7 nap, kérdezze meg orvosát. Lehet, hogy már az adagot csökkenteni, mielőtt elkezdi niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin újra.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin megfelelően működik, hogy csökkentse a koleszterin és triglicerid (zsírok) szintjét. A vérvizsgálat lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Óvintézkedések használat közben niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin

A niacin elnyújtott felszabadulású és a lovasztatin, míg terhes is károsíthatja a magzatot. Alkalmazzon hatékony fogamzásgátló módszert kell tartani attól, hogy terhes. Ha úgy gondolja, hogy teherbe esett, míg a gyógyszer alkalmazását, értesítse orvosát.

Ne használja a lovasztatin / niacin, ha Ön is használja az alábbi gyógyszereket: boceprevir (Victrelis®), nefazodon (Serzone®), telaprevir (Incivek®), egyes antibiotikumok (például a klaritromicin, eritromicin, itrakonazol, ketokonazol, pozakonazol, telitromicin, Nizoral®), vagy bizonyos gyógyszerek kezelésére a HIV / AIDS (pl atazanavir, indinavir, nelfinavir, ritonavir, szakvinavir, Crixivan®, Kaietra®, Lexiva®, Norvir®, Prezista®, Reyataz®). Ezen gyógyszerek együttesen is okozhat súlyos mellékhatásokat.

Hívja fel orvosát azonnal, ha megmagyarázhatatlan izomfájdalmat, érzékenységet vagy gyengeséget. Ezek tünetei lehetnek súlyos izom problémák, mint a myopathia vagy az immunrendszerhez nekrotizáló myopathia (IMNM).

Hívja fel orvosát azonnal, ha sötét színű vizelet, láz, már az izomgörcsöket, illetve a görcsöket, hogy izom fájdalom vagy merevség, nagyon fáradt vagy gyenge, vagy hasmenés. Ezek tünetei lehetnek súlyos izom probléma hívják rhabdomyolysis, ami okozhat vese problémák.

Hagyja abba a niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin és kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek a májkárosodás.

niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin befolyásolhatja a vércukorszintet. Ez fontos, ha Ön cukorbeteg, vagy praediabeteses. Ha azt veszi észre változást az eredményeket a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat, vagy ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin okozhat néhány ember, szédülést, feledékenység, álmosság, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a niacin retard és lovasztatin, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül vagy tűzött. Változás pozíciók lassan, amikor felkelni ülő vagy fekvő helyzetben.

niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin Side Effects

lovasztatin / niacin

niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin nem kell venni vitaminokkal tartalmazó niacin vagy nikotinamid.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy az Ön által használt niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin. Lehet, hogy hagyja abba a niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin, ha nagy műtét, súlyos sérülés, vagy fejleszteni más súlyos egészségügyi problémák. Azt is befolyásolja az eredményt az egyes orvosi vizsgálatok.

niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin okozhat mellékhatásként nevű öblítés. Kipirulás melegség, bőrpír az arcon, nyakon, karokon, és néha, a mellkas felső részén. Annak elkerülése érdekében, kipirulás, az alkohol, forró italok, és fűszeres ételeket kerülni kell az egész időt veszel niacin elnyújtott felszabadulású és lovasztatin. Továbbá, orvosa javasolhatja, hogy aszpirin 30 percet mielőtt niacin elnyújtott felszabadulású lovasztatin megelőzésére kipirulás.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Megszüntetett megszűnt

Terhesség X kategória nem alkalmazható terhesség alatt

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Magas koleszterin atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, Zocor, Zetia

Hiperlipoproteinémia atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, pravasztatin, fenofibrát

Hyperlipoproteinaemia Type IIa, megemelkedett LDL atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, pravasztatint a fenofibrát

Hyperlipoproteinaemia IIb típus, magas LDL VLDL atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, pravasztatint a fenofibrát

 vagy csatlakozz a lovasztatin / niacin támogató csoport kapcsolatot másokkal, akik hasonló érdekeit.