niaspan

Terápiás Osztály: antihiperlipidemikus

Használja a Niaspan

Farmakológiai Osztály: B-vitamin (osztály)

Kémiai Osztály: nikotinsav (osztály)

Ez a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították specifikus gyermekgyógyászati ​​problémákat, amelyek korlátozzák a hasznosságát niacin elnyújtott hatóanyag-leadású tabletta gyermekeknél. Azonban a biztonsági és hatékonyságát nem állapították meg a gyermekek 16 éves korig, és fiatalabb.

Nincs külön összehasonlítja a használatát niacin magas koleszterinszint gyerekeknél használatát más korcsoportokban. Használata azonban nem ajánlott gyermek 2 éves kor óta koleszterin szükséges a normális fejlődéshez.

Használata előtt Niaspan

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátriai-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát niacin elnyújtott hatóanyag-leadású tabletta az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek niacin. Lehet, hogy nem kifejezetten a Niaspan. Kérjük, olvassa el gondosan.

Ezt a gyógyszert csak az orvos utasítása szerint. Ne használjon többet, ne használja gyakrabban, és ne használja hosszabb ideig, mint az orvos rendelt. Ehhez fokozhatja a nemkívánatos hatások.

Ez a gyógyszer jön egy beteg információs betétet. Olvassa el és kövesse ezeket az utasításokat. Kérdezze meg kezelőorvosát, ha bármilyen kérdése van.

Ne feledje, hogy a niacin nem gyógyítja az Ön állapotát, de ez nem segít irányítani. Továbbra is meg kell venni azt irányítani, ha azt várod, hogy a koleszterin szint le.

Gondosan kövesse a speciális diétát orvosát kaptál. Ez a legfontosabb része a kontrolling az állapotát, és szükség van, ha a gyógyszer megfelelő működéséhez.

Ha ezt a gyógyszert, felborítja a gyomor, akkor bevehető étkezés közben, vagy tejjel. Ha gyomorpanaszok folytatódik, kérdezze meg orvosát.

Azoknál a betegeknél, figyelembe véve a kiterjesztett hatóanyagleadású kapszulák

Azoknál a betegeknél, figyelembe véve a kiterjesztett hatóanyagleadású tabletta

Ha Ön is használja a kolesztiramin, kolesztipol vagy koleszevelám, akkor meg kell tennie niacin 4-6 óra után vegye ezeket a gyógyszereket.

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Helyes használata niacin

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások. Ez lehetővé teszi, hogy az orvos, hogy lássa, a gyógyszer megfelelően működik, hogy csökkentse a koleszterin és a trigliceridek és ha továbbra is biztosítani kell azt. A vér és vizelet vizsgálatokra lehet szükség, hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha sötét színű vizelet, hasmenés, láz, izomgörcsök vagy görcsös, izom fájdalom vagy merevség, vagy úgy érzi, nagyon fáradt vagy gyenge. Ezek tünetei lehetnek súlyos izom probléma hívják rhabdomyolysis, ami okozhat vese problémák.

Óvintézkedések használat közben Niaspan

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha fájdalom vagy érzékenység a has felső részén, világos széklet, sötét vizelet, étvágytalanság, hányinger, szokatlan fáradtság vagy gyengeség, vagy sárga szemek vagy a bőr. Ezek tünetei lehetnek súlyos májbetegségben szenved.

Ez a gyógyszer befolyásolhatja a vércukorszintet. Ha azt veszi észre változást az eredményeket a vér vagy vizelet cukor vizsgálatokat, vagy ha bármilyen kérdése van, kérdezze meg orvosát.

Ez a gyógyszer okozhat, hogy szédülés vagy ájulás, különösen, ha felkel a fekvő vagy ülő helyzetből. Felállt, lassan segíthet. Ez a hatás csökkenti után egy-két hétig, ahogy a szervezete alkalmazkodik a gyógyszerhez. Azonban, ha a probléma továbbra is fennáll, vagy rosszabbodik, kérdezze meg orvosát.

Ne hagyja abba a niacin ellenőrzése nélkül orvosával. Ha idő előtt abbahagyja a gyógyszer szedését, a vér koleszterinszintjét esetén újra emelkedik. Orvosa, hogy speciális diétát követ, hogy segítsen ennek megakadályozására.

Mielőtt bármilyen orvosi vizsgálatok, mondja az orvos a felelős, hogy ezt a gyógyszert szedi. A néhány vizsgálat eredményét befolyásolhatja ezt a gyógyszert.

Ne szedje a vitaminok vagy egyéb táplálék-kiegészítők, kivéve, ha azok már nem beszélte meg kezelőorvosával. Ez különösen vonatkozik vitaminokat vagy étrend-kiegészítőket tartalmazó niacin vagy hasonló összetevőket.

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Niaspan Side Effects

Niaspan (niacin)

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx / OTC Rx és / vagy OTC

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Magas koleszterin atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, Zocor, Zetia

Hiperlipoproteinémia atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, pravasztatin, fenofibrát

Hiperlipoproteinémia Type IV, emelkedett VLDL atorvasztatin, szimvasztatin, Crestor, Lipitor, pravasztatin, fenofibrát

Hyperlipoproteinaemia Type V, Emelkedett chylomicronokban VLDL fenofibrát, niacin, gemfibrozil, TRICOR, Lopidot, Lofibra