nifedipin (szájon át) óvintézkedések

Nagyon fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a gyógyszer megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Akkor ne használja ezt a gyógyszert, ha Ön is, hogy bizonyos egyéb gyógyszerek, mint például karbamazepin (Tegretol®), fenobarbitál (Luminal®), fenitoin (Dilantin®), rifabutin (Mycobutin®), rifampicin (Rifadin®, Rimactane®), vagy Orbáncfű. Ezen gyógyszerek együttesen komoly problémákat okozhat. Győződjön meg arról, hogy orvosa tud az összes gyógyszert szed.

Rosszullétet, szédülést, vagy ájulás léphet fel, különösen, ha felkel hirtelen fekvő vagy ülő helyzetben. Ezek a tünetek nagyobb valószínűséggel fordulnak elő, amikor elkezdi szedni ezt a gyógyszert, vagy ha a dózis emelésekor.

Ez a gyógyszer okozhat folyadék-visszatartás (ödéma) egyes betegeknél. Tájékoztassa orvosát azonnal, ha van puffadás vagy az arc, karok, kezek, lábak alsó, vagy a láb, bizsergés a kéz vagy a láb, vagy szokatlan súlygyarapodás vagy veszteség.

Ne hagyja abba a gyógyszer szedését anélkül, hogy először beszélt kezelőorvosával. Orvosa, hogy fokozatosan csökkentse az összeget, amit használ a leállítás előtt teljesen.

Győződjön meg róla, minden orvosnak vagy fogorvosnak, aki kezeli, akkor tudja, hogy ezt a gyógyszert szedi. Lehet, hogy hagyja abba a gyógyszer néhány napig, amíg a műtétet vagy az orvosi vizsgálatok. Ez a gyógyszer befolyásolhatja az eredményeket bizonyos orvosi vizsgálatokat.

Grapefruit és grapefruit-lé fokozhatja a nifedipin mennyiségének növelésével ennek a gyógyszernek a szervezetben. Nem szabad enni, inni grapefruit grapefruitlé amíg ezt a gyógyszert szedi.

Ne vegyen be egyéb gyógyszert, amíg nem kaptak beszélni a kezelőorvosával. Ez magában foglalja a recept és vény nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) gyógyszerek és gyógynövény vagy vitamin-kiegészítők.