nizoldipin

Terápiás Osztály: Vérnyomáscsökkentő

Használja a nizoldipin

Farmakológiai Osztály: kalciumcsatorna-blokkoló

Kémiai Osztály: Dihidropiridin

Nizoldipin egy kalciumcsatorna blokkoló. Úgy működik, hogy befolyásolja a kalcium bejutását a sejtekbe, a szív és az erek. Ennek eredményeként ellazítja ereket és növeli a kínálat a vér és az oxigén a szív, miközben csökkentik a munkaterhelés.

nizoldipin csak orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert nizoldipin, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a nizoldipin vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Megfelelő vizsgálatokat nem végeztek a kapcsolatot a kor hatását nizoldipin a gyermekek között. A biztonságosságot és hatásosságot nem igazolták ..

Használata előtt nizoldipin

Megfelelő vizsgálatok során eddig nem bizonyították geriátria-specifikus problémák, amelyek korlátozzák a hasznosságát nikardipin az idősek. Azonban idős betegeknél nagyobb valószínűséggel korfüggő vese-, máj-, vagy szívproblémák, amelyek módosítására lehet szükség a dózis kapó betegeknél nizoldipin.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha szed nizoldipin, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata nizoldipin bármelyik következő gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Használata nizoldipin bármelyik következő gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Használata nizoldipin bármelyik az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Használata nizoldipin együtt az alábbiak közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja nizoldipin, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a használatát nizoldipin. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Amellett, hogy a használata nizoldipin, kezelés a magas vérnyomás tartalmazhat súlykontroll és változások a típusú élelmiszerek eszik, különösen élelmiszerek magas nátrium. Orvosa meg fogja mondani, hogy ezek közül melyik a legfontosabb az Ön számára. Kérdezze meg orvosát, mielőtt megváltoztatja a diéta.

Sok beteg, akiknek magas a vérnyomása nem fogja észrevenni a jeleket a probléma. Tény, hogy sokan úgy érzik normális. Nagyon fontos, hogy a gyógyszert, ahogy irányította, és hogy tartsa meg a találkozókat orvosával akkor is, ha jól érzi magát.

Ne feledje, hogy nizoldipin nem gyógyítja meg a magas vérnyomás, de ez nem segít irányítani. Továbbra is meg kell venni azt irányítani, ha azt várod, hogy csökkentheti a vérnyomást, és tartsa lenyomva. Lehet, hogy a magas vérnyomás gyógyszert az egész életed. Ha a magas vérnyomást nem kezelik, súlyos problémákat okozhat, mint például a szívelégtelenség, érrendszeri betegség, stroke, vagy vesebetegség.

Vegye nizoldipin utasításait pontosan akkor is, ha jól érzi magát. Ne vegyen több nizoldipin és ne vegye meg gyakrabban, mint az orvos rendelt. nizoldipin működik a legjobban, ha van egy állandó mennyiségű a vérben. Annak érdekében, hogy a vérben állandósul, nizoldipin ugyanabban az időben minden nap, és ne hagyjon ki egyetlen adagot.

Nyelje le a retard tabletta egészben. Ne törje, ne törje össze, és ne rágja szét azt. Ez a legjobb, hogy nizoldipin éhgyomorra.

Az adagot a nizoldipin különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos dózisú nizoldipin. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adag nizoldipin, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Helyes használata nizoldipin

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, hogyan kell megsemmisíteni a gyógyszer nem használ.

Fontos, hogy az orvos ellenőrizze a haladást rendszeres látogatások, hogy megbizonyosodjon arról nizoldipin megfelelően működik, és hogy ellenőrizze a nem kívánt hatásokat.

Nagyon fontos, hogy az orvos vérvizsgálatokat rendszeresen szedésének nizoldipin. Akkor is kell, hogy figyelemmel kíséri a vérnyomás otthon. Ha bármilyen változást észlel az ajánlott vérnyomás, forduljon orvoshoz azonnal.

Alacsony vérnyomás (hipotenzió) fordulhat elő szedése nizoldipin. Kérdezze meg orvosát azonnal, ha a következő tünetek: homályos látás, zavartságot, erős szédülés, gyengeség, szédülés vagy felálláskor fekvő vagy ülő helyzetből hirtelen, izzadás, vagy szokatlan fáradtság vagy gyengeség.

nizoldipin okozhat rosszullétet, szédülést, vagy ájulás. Győződjön meg róla, hogy tudja, hogyan reagál a nizoldipin, mielőtt a volánhoz, gépkezelői, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha azt tapasztalja, hogy ezeket a hatásokat.

Nizoldipin nem kell venni a magas zsírtartalmú ételeket, vagy grapefruitlé vagy más grapefruit termékeket, mert ezek fokozhatják a szintjét nizoldipin a szervezetben.

Óvintézkedések használat közben nizoldipin

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Kérdezze meg orvosát azonnal, ha az alábbi mellékhatások jelentkeznek

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Rx vényköteles

nizoldipin Side Effects

nizoldipin

Terhesség C kategória kockázat nem zárható ki

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

Magas vérnyomás lisinopril, amlodipin, metoprolol, a hidroklorotiazid losartan, furoszemid, atenolol, Lasix

Raynaud-szindróma amlodipin Norvasc, diltiazem, nitroglicerin, nifedipin, doxazosin kardizem pirazosin

Angina pectoris profilaxisa aszpirinnel, metoprolol, atenolol, diltiazem, nitroglicerin, toprol-XL, nifedipin, Nitrostat