non-Hodgkin limfóma

Non-Hodgkin lymphoma, más néven non-Hodgkin limfóma, a rák származik, hogy a nyirokrendszer, a betegség elleni hálózat elterjedt az egész tested. A non-Hodgkin-limfóma, tumorok fejlődnek limfociták – egyfajta fehérvérsejtek.

Non-Hodgkin lymphoma gyakoribb, mint a többi általános típusú lymphoma – Hodgkin limfóma.

Sok különböző altípusok a non-Hodgkin-limfóma létezik. A leggyakoribb nem-Hodgkin limfóma altípusai közé diffúz nagy B-sejtes lymphoma és a follikuláris limfóma.

Non-Hodgkin limfóma tünetek között

Készíts egy találkozót az orvos, ha bármilyen tartós jelek és tünetek aggasztja Önt.

Az orvosok nem biztos, hogy mi okozza a non-Hodgkin limfóma.

Non-Hodgkin lymphoma akkor jelentkezik, ha a szervezet túl sok kóros limfociták – egyfajta fehérvérsejtek.

Mikor kell orvoshoz

B-sejtek és T-sejtek

Normális, limfociták végig kiszámítható életciklusát. Régi limfociták meghal, és a tested újakat őket cserélni. A nem-Hodgkin limfóma, a limfociták nem hal meg, hanem tovább nőnek és osztódnak. Ez túlkínálat limfociták szorítják be a nyirokcsomókba, így azok megduzzadnak.

Non-Hodgkin lymphoma lehet kezdeni a

Ha a nem-Hodgkin limfóma bekövetkezik

B-sejtekben. B-sejtek a fertőzések leküzdésében antitestek termelésével, amelyek semlegesítik a betolakodókat. A legtöbb nem-Hodgkin limfóma keletkezik a B-sejtek.

Amit megtehetsz

Altípusát non-Hodgkin limfóma, mely magában foglalja a B-sejtek közé tartoznak a diffúz nagy B-sejtes limfóma, follikuláris limfóma, köpenysejtes limfóma és Burkitt-limfóma.

Mit várnak el az orvos

T-sejteket. T-sejtek részt vesznek a gyilkos idegen behatolók közvetlenül. Non-Hodgkin-limfóma kevésbé fordul elő gyakran a T-sejtekben.

A kezelés nem mindig szükséges

Altípusát non-Hodgkin-limfóma, mely magában foglalja a T-sejtek közé tartoznak a perifériás T-sejtes lymphoma és kután T-sejtes limfóma.

A kezelés a limfóma okozó jelek és tünetek

Akár non-Hodgkin limfóma adódik a B-sejtek vagy T-sejtek segít meghatározni a kezelési lehetőségek.

Non-Hodgkin limfóma általában magában foglalja a jelenléte a rákos limfociták a nyirokcsomókban, de a betegség is átterjedhet más részein a nyirokrendszer. Ezek közé tartozik a nyirokerek, mandulák, orrpolip, lép, csecsemőmirigy és a csontvelő. Alkalmanként, a nem-Hodgkin-limfóma magában szervei kívül a nyirokrendszer.

A legtöbb esetben az emberek diagnosztizált non-Hodgkin limfóma nincs semmilyen nyilvánvaló a kockázati tényezők, és sokan, akik kockázati tényezői a betegség soha nem fejlődik ki azt. Egyes tényezők, amelyek növelik a non-Hodgkin limfóma közé

Hogy egy találkozót a háziorvos vagy a háziorvos, ha bármilyen jelek vagy tünetek aggasztja Önt. Ha az orvos azt gyanítja van non-Hodgkin limfóma, akkor lehet hivatkozni, hogy egy orvos, aki specializálódott betegségek, amelyek befolyásolják a vérsejtek (hematológus).

Mivel a kinevezések lehet rövid, és mert sokszor sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy jól felkészült. Itt van néhány információ, hogy segítsen felkészülni, és mit várnak el az orvos.

Idejét meg orvosával korlátozott, ezért készít egy listát a kérdés segít a legtöbbet kihozni az időt együtt. Sorolja fel kérdéseket a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. A nem-Hodgkin limfóma, néhány alapvető kérdést, hogy kérdezze meg orvosát a

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni további kérdéseket, ahogy jönnek közben a találkozó.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni rájuk több időt fedezi a pontokat szeretnénk foglalkozni. Orvosa kérheti

Vizsgálatok és eljárások diagnosztizálására használt non-Hodgkin limfóma közé

A kezelési lehetőségek alapján határozzuk meg a típusát és színpadon a limfóma, a kor, és az általános egészségi.

Ha a lymphoma tűnik lassan növő (indolens), egy várakozó látni megközelítés lehet egy lehetőség. Az indolens limfómák, amely nem okoz panaszokat és tüneteket nem igényelnek kezelést évekig.

Késlelteti a kezelés nem jelenti azt, hogy lesz saját. Orvosa valószínűleg menetrend rendszeres szűrések néhány havonta ellenőrzi az állapotát, és biztosítja, hogy a rák nem halad.

Ha a non-Hodgkin limfóma agresszív vagy okoz jelek és tünetek, az orvos ajánlhat kezelést. Lehetőségek között

Gyógyszerek, amelyek fokozzák az immunrendszer azon képességét, hogy a rák elleni küzdelemben. Biológiai terápia gyógyszerek segítenek a szervezet immunrendszerét a rák elleni küzdelemben.

Például, az egyik biológiai terápia rituximab (Rituxan®) egy olyan típusú monoklonális antitest, amely kötődik a B-sejtek és teszi őket jobban látható, hogy az immunrendszert, amely ezután támadást. A rituximab csökkenti a számú B-sejtek, beleértve az egészséges B-sejtek, de a szervezet termel új, egészséges B-sejtek helyett ezeket. A rákos B-sejtek kevésbé valószínű, hogy megismétlődik.

Rák lehet döntő. Idővel akkor megtalálják a módját, hogy megbirkózzanak a szorongás és a bizonytalanság a rák. Addig előfordulhat, hogy segít

Keresse meg valakit, hogy beszéljen. Keressen egy jó hallgató, akivel lehet beszélni a remények és félelmek. Ez lehet egy barát vagy családtag. Az aggodalom és a megértés egy tanácsadó, egészségügyi szociális munkás, klérus tagja vagy rák támogató csoport is hasznos lehet.

Kérdezze meg erről orvosát támogató csoportok a területen. Vagy ellenőrizze a telefonkönyvet, a könyvtárban és a rák szervezet, mint például a National Cancer Institute vagy a Leukémia & Lymphoma Society.

keresse fel orvosát