norgesic forte

Terápiás Osztály: vázizom-lazító, centrálisan ható / szalicilát kombinált

Használja a Norgesic Forte

Farmakológiai Osztály: orphenadrin

Kémiai Osztály: szalicilát

Orfenadrin jár a központi idegrendszer (CNS), hogy annak izomrelaxáns hatást. Központi idegrendszeri hatását is felelős néhány mellékhatása. Orfenadrin is más tevékenységek (antimuszkarin), amely felelős lehet néhány mellékhatása.

Ez a kombináció a gyógyszer is tartalmaz koffeint.

Ez a kombináció a gyógyszer csak az orvosával receptet.

Annak eldöntésében, hogy egy gyógyszer, a kockázatokat figyelembe a gyógyszer mérlegelni kell a jó fog tenni. Ez egy olyan döntés, és az orvos fogja tenni. Mert ezt a gyógyszert, a következőket kell figyelembe venni

Mondja el orvosának, ha valaha bármilyen szokatlan vagy allergiás reakció a ezt a gyógyszert, vagy bármilyen más gyógyszert. Szintén tájékoztassa az egészségügyi szakember, ha bármilyen más típusú allergia, például az élelmiszerekhez, festékek, tartósítószerek, vagy az állatok. A nem vényköteles termékek, olvassa el a címkén vagy a csomagoláson összetevőket óvatosan.

Használata előtt Norgesic Forte

Ne adjon olyan gyógyszer, amely az aszpirin egy gyermek vagy egy tinédzser egy lázas vagy egyéb tüneteket vírusfertőzés, különösen influenza vagy bárányhimlő nélkül megbeszélte annak használatát a gyermek orvosa. Ez nagyon fontos, mert az aszpirin okozhat súlyos betegség, a Reye-szindróma gyermekeknél a láz okozta vírusfertőzés, különösen influenza vagy bárányhimlő. A gyerekek, akik nem rendelkeznek a vírusfertőzés is érzékenyebbek a hatásait aszpirin, különösen akkor, ha lázas vagy elvesztette nagy mennyiségű testfolyadék, mert a hányás, hasmenés vagy izzadás. Ez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét a kezelés során.

Nincs részletes információk felhasználása orphenadrin gyermekeknél.

Idős emberek különösen érzékenyek a hatását az aszpirin. Ez növelheti a mellékhatások kialakulásának esélyét a kezelés során.

Nincs részletes információk felhasználása orphenadrin az idősek.

Nincsenek megfelelő vizsgálatok nőknél meghatározására újszülött kockázatát, ha ezt a gyógyszert szoptatás alatt. Mérjük le a potenciális előnyök és a potenciális kockázatok, mielőtt ezt a gyógyszert szoptatás alatt.

Tanulmányok azt mutatják, hogy a nők ezt a gyógyszert jelent minimális kockázatot a csecsemőre, ha a szoptatás alatt.

Bár bizonyos gyógyszereket nem szabad együtt használni egyáltalán, más esetekben két különböző gyógyszereket lehet használni együtt, még ha egy interakció előfordulhat. Ezekben az esetekben orvosa akarja változtatni a gyógyszer adagját, vagy egyéb óvintézkedéseket is szükség lehet. Ha ezt a gyógyszert szedi, akkor különösen fontos, hogy az egészségügyi szakember tudja, ha szed az alább felsorolt ​​gyógyszerek. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek nem ajánlott. Orvosa dönthet úgy, hogy nem bánik veled ezt a gyógyszert, vagy megváltoztatni a másik gyógyszer szedése.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek általában nem javasolt, de szükség lehet bizonyos esetekben. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Ezzel a gyógyszert az alábbi gyógyszerek okozhatnak fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de a két gyógyszer lehet a legjobb kezelés az Ön számára. Ha mindkét gyógyszerfelírás együtt, orvosa módosíthatja az adagolást, vagy milyen gyakran használja egyik vagy mindkét gyógyszerek.

Bizonyos gyógyszerek nem használtak, vagy ideje körül ételt, vagy eszik egyes élelmiszerek óta kölcsönhatások léphetnek fel. Alkoholos vagy dohány bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kölcsönhatások előfordulása. Az alábbi kölcsönhatásokról kiválasztott alapján potenciális jelentőségét, és nem feltétlenül teljes körű.

Ezzel a gyógyszert az alábbi általában nem ajánlott, de nem lehet elkerülni bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

Ezzel a gyógyszert a következők közül bármelyik okozhat fokozott kockázata bizonyos mellékhatásokat, de elkerülhetetlen lehet bizonyos esetekben. Ha együtt használják, az orvos módosíthatja az adagot, vagy hogy milyen gyakran használja ezt a gyógyszert, vagy kapsz különleges utasításokat az élelmiszer, alkohol, vagy a dohány.

A jelenléte más egészségügyi problémák befolyásolhatják a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban. Feltétlenül közölje orvosával, ha bármilyen más egészségügyi problémák, különösen a

Ez a rész tájékoztatást nyújt a helyes használata számos tartalmazó termékek orphenadrin, aszpirin és a koffein. Lehet, hogy nem kifejezetten a Norgesic Forte. Kérjük, olvassa el gondosan.

Vedd ezt a gyógyszert étellel vagy egy teli pohár (8 uncia) vizet, hogy csökkentse gyomor irritációt.

Ne szedje ezt a gyógyszert, ha van egy erős ecet szaga. Ez a szag: az aszpirin van összeomlanak. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg az egészségügyi szakembert.

Ne vegyen be több gyógyszert, mint az e az orvos elrendelte, hogy csökkentse a mellékhatások kialakulásának esélyét, illetve túladagolás.

Helyes használata orphenadrin, aszpirin és a koffein

Az adagot ebből a gyógyszerből különböző lesz a különböző betegek. Kövesse az orvos utasításait, vagy az irányok a címkén. A következő adatok csak az átlagos adag ilyen gyógyszer. Ha az Ön adagja más, ne változtassa meg, hacsak orvosa ezt tanácsolta.

Az összeg a gyógyszer szedése erejétől függ a gyógyszer. Továbbá, a dózisok száma szedése minden nap, az idő dózisok beadása között, és azt az időtartamot, akkor a gyógyszer szedését függ az orvosi probléma, amelyre Ön a gyógyszert.

Ha kihagyott egy adagot ebből a gyógyszerből, pótolja, amilyen hamar csak lehetséges. Azonban, ha már majdnem eljött a következő adag, hagyja ki az elfelejtett adagot, és térjen vissza a szokásos adagoláshoz. Ne vegyen be dupla adagot.

Tárolja a gyógyszert egy zárt tartályban szobahőmérsékleten, hőtől, nedvességtől, és közvetlen fény. Tartsa a fagytól.

Gyerekektől távol tartandó.

Ne tartsa elavult gyógyszer vagy gyógyszer nincs többé szükség.

Ha lesz szedni ezt a gyógyszert hosszú ideig (például több, mint néhány héttel), orvosa ellenőrizni kell a haladást rendszeres látogatások.

Ellenőrizze a címkét minden recept nélkül kapható (over-the-counter [OTC]) és a vényköteles gyógyszerek most veszi. Ha bármely tartalmaznak orphenadrin vagy aszpirin vagy más szalicilátok Különösen óvatosnak kell lennie, mert hogy azokat a gyógyszer szedése alatt vezethet túladagolás. Ha bármilyen kérdése van ezzel, kérdezze meg az egészségügyi szakembert.

Óvintézkedések használat közben Norgesic Forte

Túl sok használata paracetamol vagy bizonyos más gyógyszereket együtt aszpirin ebben a kombinációs gyógyszer fokozhatja a nemkívánatos hatások. A kockázat attól függ, hogy mennyi minden gyógyszer szedése minden nap, és hogy mennyi ideig tart a gyógyszert együtt. Ha orvosa irányítja, hogy két gyógyszer együttes szedése rendszeresen, kövesse az ő útmutatót. Azonban ne vegye paracetamol vagy az alábbi gyógyszerek együtt ez a kombináció a gyógyszer több mint egy pár nap, kivéve, ha az orvos által irányított, hogy erre, és nem követi a haladás

A diabeteses betegek

Ne szedje ezt a gyógyszert 5 napig, mielőtt bármilyen műtétet, beleértve a fogászati ​​műtét, hacsak más utasítást az orvos vagy a fogorvos. Figyelembe aszpirin ez idő alatt vérzést okozhat problémákat.

A orphenadrin ebben a kombinációban gyógyszer hozzá az alkohol hatásait és egyéb központi idegrendszeri depresszáns (olyan gyógyszerek, amelyek lassítják az idegrendszert, esetleg aluszékonyságot is okozó). Néhány példa a központi idegrendszeri depresszáns antihisztaminok vagy gyógyszer szénanátha, egyéb allergiák, vagy megfázás nyugtatók, nyugtatók, illetve alvás gyógyszert; vényköteles fájdalomcsillapítót vagy narkotikumok, barbiturátok, gyógyszert rohamok más izomlazítók, vagy érzéstelenítők, beleértve néhány fogászati ​​érzéstelenítő . Továbbá, gyomor problémák lehetnek nagyobb valószínűséggel fordulhat elő, ha alkoholos italt, miközben szedi az aszpirint. Ne igyon alkoholos italokat, és kérdezze meg kezelőorvosát, mielőtt bármilyen, a fenti gyógyszereken kívül, használata közben ezt a gyógyszert.

Ez a gyógyszer okozhat néhány ember, hogy a homályos látás vagy arra, hogy álmos, szédül, feledékenység, gyenge, vagy csökkenti az éberséget, mint általában. Győződjön meg arról, hogyan reagál a ezt a gyógyszert, mielőtt gépjárművet vezetne, gépeket használ, vagy bármi mást, ami veszélyes lehet, ha szédül, vagy nem éber.

Szájszárazság fordulhat elő, amíg ezt a gyógyszert szedi. Mert átmeneti mentességet, használjon cukormentes édességet vagy gumi, olvad bit jég a szájában, vagy használja a nyál helyettesíti. Ha azonban a szájszárazság tovább több mint 2 hétig, kérdezze meg fogorvosát. Folytatva a szájszárazság fokozhatja a fogászati ​​betegségek, köztük a fogszuvasodás, az ínysorvadás, és gombás fertőzések.

Ha úgy gondolja, hogy Ön vagy valaki más esetleg már megtett túladagolása a gyógyszer, hogy orvosi segítséget egyszerre. Figyelembe túladagolása a gyógyszer okozhat eszméletvesztés vagy halál. A túladagolás jelei a görcsök (rohamok), halláscsökkenés, zavartság, fülcsengés vagy fülzúgás, súlyos álmosság vagy fáradtság, súlyos izgalom vagy idegesség, és gyors vagy mély légzés.

Norgesic Forte Side Effects

Norgesic Forte (aszpirin / koffein / orphenadrin)

Együtt a szükséges hatást, a gyógyszer okozhat nem kívánt hatásokat. Bár nem minden ilyen mellékhatások fordulhatnak elő, ha mégis fellépnének orvosi ellátásra lehet szüksége.

Sürgősségi azonnal segítséget, ha az alábbi a túladagolási tünetek jelentkezésekor

Kérdezze meg kezelőorvosát, mihelyt lehetséges, ha az alábbi mellékhatások fordulnak elő

Egyes mellékhatások léphetnek fel, melyek általában nem igényelnek orvosi figyelmet. Ezek a mellékhatások elmúlnak a kezelés során, mint a szervezet alkalmazkodik a gyógyszerhez. Továbbá, az egészségügyi szakember tudja, hogy meséljek módja, hogy megakadályozzák vagy csökkentik bizonyos ezeket a mellékhatásokat. Kérdezze meg az egészségügyi szakembert, ha az alábbiak bármelyikét mellékhatások tovább tartanak vagy kellemetlenné válnak, vagy ha bármilyen kérdése van rájuk

Egyéb fel nem sorolt ​​mellékhatást is előfordulhatnak egyes betegeknél. Ha bármilyen egyéb hatások, kérdezze meg az egészségügyi szakember.

Elérhetőség Megszüntetett megszűnt

Terhesség N kategória nem osztályozott

CSA Menetrend N Nem szabályozott hatóanyag

Jóváhagyás előzményei naptár Drug történelem FDA

WADA Class WADA doppingellenes Besorolás

Izom fájdalom acetaminofen, Tylenol, naproxen, ibuprofen, diklofenak, Voltaren, paracetamol, Aleve, Advil, Motrin, Naprosyn

Izomgörcs cyclobenzaprine, Soma, baklofen, Flexeril, diazepam, tizanidin, Valium, methocarbamol, Robaxin, Zanaflex, carisoprodol, metaxaion