orrpolipok

Orrpolipok puhák, fájdalommentes, jóindulatú növedékek a bélés a orrjáratok vagy melléküregek. Úgy lelóg könnycsepp vagy szőlő. Ezek származhatnak krónikus gyulladás miatt asztma, visszatérő fertőzések, allergia, gyógyszer érzékenység vagy bizonyos immun-rendellenességek.

Kis orrpolipok nem okoz tüneteket. Nagyobb daganatok vagy csoportok orrpolipok képes blokkolni a orrjáratok vagy vezet légzési problémák, egy elveszett szaglás és a gyakori fertőzések.

Orrpolipok hatással lehet bárki, de ők sokkal gyakoribb a felnőttek. Gyógyszerek gyakran zsugorodnak vagy megszüntetése orrpolipok, de a műtét néha szükség, hogy távolítsa el őket. Még sikeres kezelés után, orrpolip gyakran visszatér.

Orrpolipok társított nyálkahártyájának gyulladása a orrjáratok és a melléküregek, hogy tovább tart, mint 12 hét (krónikus rhinosinusitis, más néven krónikus orrmelléküreg-gyulladás). Azonban ez lehetséges – és még valamivel nagyobb valószínűséggel – a krónikus orrmelléküreg-gyulladás nélkül orrpolip.

Orrpolipok maguk lágy és hiányzik érzés, így ha ők kicsi, nem lehet tisztában van nekik. Több daganatok vagy egy nagy polip blokkolhatja az orrjáratok és a melléküregek.

Közös jelek és tünetek a krónikus orrmelléküreg-gyulladás és orrpolipok közé

Keresse fel orvosát, ha tünetei több, mint 10 nap. Tünetek a krónikus orrmelléküreg-gyulladás és orrpolipok hasonlóak sok egyéb feltételek, beleértve a nátha.

Mikor kell orvoshoz

Amit megtehetsz

Azonnal kérjen orvosi ellátást, vagy keresse fel kezelőorvosát vagy a helyi segélyhívó számot, ha azt tapasztalja,

A tudósok még nem teljesen érti, hogy mi okozza az orrpolipok. Ez nem világos, hogy egyesek miért dolgozzon krónikus gyulladás vagy miért fennálló gyulladás váltja polip kialakulását néhány ember, míg másokban nem. A gyulladás lép fel a folyadékot termelő bélés (nyálkahártya) az orr és melléküregek. Van némi bizonyíték arra, hogy az emberek, akiknél polipok eltérő immunrendszert és a különböző kémiai markerek a nyálkahártyákon, mint azok, akik nem fejlődik polipok.

Kérdések kérdezze meg orvosát

Orrpolip lehet bármely életkorban kialakulhatnak, de ők leggyakoribb fiatal és középkorú felnőttek. Orrpolipok képezhet bárhol a melléküregek vagy orrjáratok, de úgy tűnik, a leggyakrabban egy olyan területen, ahol a melléküregek közel a szemét, orrát és arccsont összes leeresztő kanyargós részeket az orrüreg (ostiomeatal komplex).

Mit várnak el az orvos

Minden olyan állapot, ami elindítja a krónikus gyulladás a orrjáratok vagy melléküregek, mint például fertőzések vagy allergia, növelheti a kockázatot a fejlődő orrpolip. Feltételek gyakran társul orrpolipok közé

Gyógyszerek

A család történetét is szerepet játszhat. Van némi bizonyíték arra, hogy bizonyos genetikai variációk járó immunrendszer működésére neked nagyobb valószínűséggel alakul ki orrpolip.

Sebészet

Orrpolipok komplikációkat okozhat, mert blokkolja a normális légáramlás és a folyadék elvezetés, és azért is, mert a krónikus gyulladás hátterében azok fejlődését. Lehetséges szövődmények közé

Ha jelei vagy tünetei orrpolipok, akkor valószínű, hogy kezdeni látta a háziorvosát. Orvosa azonban utalhat, hogy egy fül-orr-gégészeti (ENT) szakorvos vagy allergia specialista (allergológus) diagnosztikai vizsgálatok vagy kezelés.

Mivel a kinevezések lehet rövid és ott gyakran sok földi fedezésére, ez egy jó ötlet, hogy készítsen idő előtt. Íme néhány javaslat, melyek segítségével kész a kinevezése, és megérteni, hogy mit várnak el az orvos.

Mert az idő az orvosával korlátozott, leírom egy listát a kérdés segít, hogy a legtöbbet a találkozót. List kérdéseket az orvos a legfontosabb a legkevésbé fontos abban az esetben, lejár az idő. Ha úgy gondolod, hogy tünetei orrpolip, akkor érdemes feltenni a következő kérdéseket

Amellett, hogy a kérdésre, hogy már kész kérdezze meg orvosát, ne habozzon feltenni kérdéseket során a találkozó.

Orvosa valószínűleg kérdezni néhány kérdést. Hogy kész válaszolni lehet felszabadítani ideje megy át minden pontot szeretne több időt tölteni a. Orvosa kérheti

Orvosa általában, hogy a diagnózis alapján a kérdésekre adott válaszok a tüneteit, általános fizikális vizsgálat és vizsgálata az orrát. A polipok lehetnek láthatók, a támogatás egy egyszerű égő eszköz.

Más diagnosztikai vizsgálatok közé

Allergia teszt. Orvosa javasolhatja meghatározó bőrteszt ha allergia is hozzájárulnak a krónikus gyulladás. A bőrpróba, apró csepp allergiát okozó anyagok (allergének) vannak hegyezve a bőrbe az alkar vagy a hát felső. A cseppek maradnak a bőrön 15 percig, mielőtt az orvos vagy a nővér megjegyzi a bőrt az allergiás reakciók jelei.

Ha bőrpróba nem végezhető el, orvosa elrendelheti a vérvizsgálat, amely kiszűri a specifikus antitestek különböző allergének.

Krónikus orrmelléküreg-gyulladás, vagy anélkül polipok, egy kihívást feltétele, hogy törölje el teljesen. Majd dolgozni az egészségügyi csapat kialakítása a legjobb hosszú távú kezelési tervet kell kezelni a tüneteket, és kezelésére tényezők, mint az allergia, amely hozzájárulhat a krónikus gyulladás.

A kezelés célja az orrpolip, hogy csökkentsék a méretét, vagy megszüntetésére. Gyógyszerek általában az első megközelítés. Néha műtét szükséges, de nem állandó megoldást, mert a polipok általában ismétlődnek.

Orrpolip kezelésére általában kezdődik gyógyszerek, amelyek lehet, hogy még a nagy polipok csökken, vagy eltűnik. Gyógyszeres kezelések lehetnek

Ha a gyógyszeres kezelés nem zsugorodik vagy megszüntetése orrpolip, akkor lehet, endoszkópos műtéti eltávolítása polipok és a problémák megoldása érdekében a melléküregek, hogy tegyék gyulladásra hajlamos és polip fejlődését.

Endoszkópos műtét, a sebész beszúr egy kis csövet egy nagyító vagy apró kamerát (endoszkóp) be a orrlyukakra vezeti be az orrmelléküregek. Ő használja apró eszközöket eltávolítani polipok és egyéb akadályok, amelyek blokkolják a folyadékok áramlásának az Ön orrmelléküregek.

A sebész is bővíteni a nyílások vezető melléküregek az orrjáratok. Az endoszkópos műtét általában végzik, mint egy ambuláns eljárás.

A műtét után, akkor valószínűleg használni kortikoszteroid orrspray, amely segít megelőzni az újabb orrpolipok. Az orvos is ajánlja a használatát a sós (sós) öblítsük a gyógyulás elősegítésére a műtét után.

Akkor segíthet csökkenteni a kialakulásának esélyét orrpolip vagy amelynek orrpolipok visszatérnek a kezelés után a következő stratégiákat

Használjon nazális öblítés vagy nazális mosás. Használjon sós (sós) permet vagy nazális mosás öblítse ki a orrjáratok. Ez javíthatja a nyálka áramlást, és távolítsa allergének és más irritáló.

Megvásárolhatja over-the-counter sós spray vagy nazális mosás készletek olyan eszközökkel, mint például egy neti pot, beadására öblítés.

Ha a saját öblítés, használjon vizet, ami desztillált, steril, előzetesen felforralt és lehűtött, vagy szűrési abszolút pórus mérete 1 mikron vagy kisebb pótolni az öntözési megoldás. Is biztos, hogy öblítse öntözési eszköz minden használat után a hasonlóan desztillált, steril, előzetesen felforralt és lehűtött, vagy szűrt vizet, és hagyja szabad levegőn megszáradni.

keresse fel orvosát