párlófű: felhasználás, mellékhatások, kölcsönhatások és figyelmeztetések

Liverleaf, Anemone acutiloba, AnÃmone à lebenyek Aigus, Anemone americana, Anemone hepatica, AnÃmone d’AmÃrique, AnÃmone HÃpatique, BryopsidÃe, hepatica nobilis var. acuta, hepatica nobilis var. obtusa, Hepática, Hepatici Noblis Herba, Hap ..; Lásd az összes nevet Liverleaf, Anemone acutiloba, AnÃmone à lebenyek Aigus, Anemone americana, Anemone hepatica, AnÃmone d’AmÃrique, AnÃmone HÃpatique, BryopsidÃe, hepatica nobilis var. acuta, hepatica nobilis var. obtusa, Hepática, Hepatici Noblis Herba, HÃpatique d’AmÃrique, HÃpatique à lebenyek Aigus, Herb Trinity, Vese Wort, Leberbluemchenkraut, Liverleaf, Liverweed, májmoha-levél, kerek levelű hepatica, Round-lebeny hepatica, Sharp-lebeny hepatica , Trefoil; elrejtése nevek

Májmoha egy növény. Az emberek gyógyszer ki a friss vagy szárított részek növekszik a föld felett; Annak ellenére, hogy komoly biztonsági aggályokat, májmoha kezelésére használt epekő és a máj feltételeket, mint a sárgaság, a máj megnagyobbodása, hepatitis és a májzsugorodás. Azt is használják kezelésére gyomorban és az emésztőrendszerben diszkomfort, stimuláló étvágyat, enyhíti a telítettség érzését, szabályozására bélműködést, és serkenti a hasnyálmirigy; Néhány ember használja májmoha kezelésére visszerek, csökkenti a koleszterinszintet, serkenti a vérkeringést, és â € œpurifyingâ € vér; Nők használata párlófű enyhíti a menopauza tüneteit; Egyéb felhasználási területét az idegeket, serkenti az anyagcserét, elősegítve a relaxáció és általános frissítő hatása; Párlófű néha amelyet közvetlenül az aranyér.

Párlófű esetleg stimulálja a központi idegrendszer (CNS).

Elegendő bizonyíték fo; Máj állapotok, mint a hepatitis vagy cirrhosis; Gyomor és emésztési zavarokat; Rossz étvágy; Az epekövek; Magas koleszterin; Visszér; Vérkeringési; Klimaxos tünetek; Aranyér; Szabályozó bélműködést; Serkenti a hasnyálmirigy; Erősítése idegek; Ösztönzése anyagcserét Egyéb feltételek. Több bizonyítékra van szükség, hogy értékelje a hatékonyságát májmoha e célra.

Friss párlófű valószínűleg nem biztonságos, ha szájon át vagy a bőrre. Ez okozhat sok mellékhatásai, mint a hasmenés, gyomor-irritáció, és a vese-és húgyúti irritáció, ha a szájba. Ha közvetlenül a bőrre, friss májmoha okozhat irritáció, viszketés, és gennyes hólyagok; Nem ismert, hogy ha szárított májmoha biztonságos, vagy mi a mellékhatások lehetnek; Különleges óvintézkedések és figyelmeztetések: Terhesség és szoptatás -feeding: Valószínű VESZÉLYES hogy májmoha szájon át vagy alkalmazza azt a bőrt. Ez különösen fontos, hogy ne használja májmoha, ha terhes vagy szoptat.

Jelenleg nincsenek információk májmoha interakciók

A megfelelő adag májmoha számos tényezőtől függ, mint például a felhasználó korától, egészségi állapotától, és számos más körülmények között. Ekkor nincs elég tudományos információ meghatározásához egy sor megfelelő dózisok májmoha. Ne feledje, hogy a természetes termékek nem mindig feltétlenül biztonságosak és dózisok fontos lehet. Ügyeljen arra, hogy kövesse a vonatkozó utasításokat a termék címkéjét és forduljon gyógyszerészéhez vagy orvos vagy más egészségügyi szakember alkalmazása előtt.

Referenciák

Storrs, F. J., Mitchell, J. C, és Rasmussen, J. E. Kapcsolat túlérzékenység májmoha és a Compositae család növények. Cutis 197; 18 (5): 681-686.

Tamehiro, N., Sato, Y., Suzuki, T., Hashimoto, T., Asakawa, Y. Yokoyama, S., Kawanishi, T., Ohno, Y., Inoue, K., Nagao T., és Nishimaki-Mogami, T. Riccardin C: egy természetes termék, amely működik, mint egy máj-X-receptor (LXR) alfa-agonista és egy LXRbeta antagonista. FEBS Lett 10-10-200; 579 (24): 5299-5304.

Természetes gyógyszerek átfogó adatbázis fogyasztói Version. lásd természetes gyógyszerek átfogó adatbázis Professional verzió. ÂTherapeutic Research Kar 2009.

Volt. Ginseng, C-vitamin, Depresszió