tengeri fenyő

Gyakori elnevezések: Tengeri fenyő kivonat, fenyőkéreg kivonatot, Pycnogenol

A hatásosság-biztonsági értékelés

Oo … Ethno vagy más bizonyítható.

Biztonsági értékelés

P. sünfenyő Aiton (korábbi nevén Pinus maritima Mill.) Egy közepes méretű fenyő felnövő 100 ft magas, világos vörösesbarna, mélyen repedezett kéreg. Azt testes tűk előforduló pár, és a növény ovális kúp 10-20 cm hosszú. A fa őshonos a nyugati és délnyugati mediterrán régióban, de gyorsan meghonosodott más országok, köztük az Egyesült Államok, Anglia, Dél-Afrikában és Ausztráliában. A legnagyobb ember alkotta erdő a világon, a 900.000 hektár Les Landes az Atlanti-óceán partján, Franciaország délnyugati részén lakott szinte teljesen P. sünfenyő.

1535-ben, a francia felfedező állítólag azt használni készült teát a kéreg a tengeri fenyő kezelésére skorbut között tengerészei, mikor a hajója lett icebound. A név Pycnogenol védjegye a brit cég Horphag Research Ltd. egy szabadalmaztatott keveréke vízben oldódó proanthocyanidins kérgéből származó európai tengerparti fenyő, amely növekszik a part mentén a délnyugati Franciaország Gascogne.

Fenyőkéreg kivonat recept nélkül kapható az USA-ban a bioboltokban és gyógyszertárakban. Termék irodalom azt mutatja, hogy az étrend-kiegészítő egy gyökfogó, és azt állítja, hogy hatása közé javítja a vérkeringést, csökkenti a gyulladást, és védi a kollagén természetes lebomlás.

Fenyőkéreg kivonat bizonyítja antioxidáns és gyulladáscsökkentő akciók és már vizsgálták számos betegségek, beleértve a hosszú távú véna véráramlás problémákra, szív / véredény feltételek, és a merevedési zavar. Ugyanakkor számos klinikai vizsgálatok már kicsi és rosszul tervezték.

Dózisú fenyőkéreg kivonatot már klinikai vizsgálatokban, leggyakrabban 150 mg Pycnogenol naponta.

Ellenjavallatok nem azonosítottak.

Biztonsági információkat és hatásosságot terhesség és szoptatás hiányzik.

Semelyik jól dokumentált.

Fenyőkéreg kivonatot általában jól tolerálható, kisebb gyomorpanaszok, szédülés, hányinger és fejfájás esetenként jegyezni. Klinikai vizsgálatok során Pycnogenol jelenteni klinikailag jelentős nemkívánatos események.

Fenyőkéreg kivonatot általánosan biztonságosnak elismert (GRAS) adatok alapján a klinikai vizsgálatok során. Korlátozott toxikológiai adatok nem állnak rendelkezésre.

Referenciák