térdarthrosisban: okok, tünetek, kezelés

Míg kor az egyik legfontosabb kockázati tényezője gonarthrosis, a fiatalok lehet kapni is. Egyes személyek, lehet örökletes. Másoknál gonarthrosis következhet sérülés vagy fertőzés, vagy akár a túlsúly. Itt válaszokat a kérdésekre térdarthrosisban, például hogy hogyan is kezelik, és mit lehet tenni otthon, hogy enyhítse a fájdalmat.

Oszteoartritisz, közismert nevén elhasználódás ízületi gyulladás, olyan állapot, amelyben a természetes párnázó közötti hézagok – porc – elkopik. Amikor ez megtörténik, a csontok, az ízületek dörzsölje szorosabban egymás ellen kevesebb az ütéscsillapító előnyeit porc. A dörzsölés eredményez fájdalom, duzzanat, merevség, csökkent mozgásképesség, és néha a kialakulását csont sarkantyút.

Osteoarthritis a leggyakoribb típusú arthritis. Bár akkor is előfordulhat, a fiatalok, a kialakulásának esélyét osteoarthritis emelkedik kor után 45. Az Arthritis Alapítvány, több mint 27 millió embert érint az Egyesült Államokban van osteoarthritis, a térd, hogy az egyik leggyakrabban érintett területeken. A nők nagyobb valószínűséggel osteoarthritis, mint a férfiak.

A leggyakoribb oka a térdízületi osteoarthritis az életkor. Szinte mindenki előbb-utóbb kifejlődik bizonyos fokú osteoarthritis. Azonban több tényező növeli kialakulásának kockázatát jelentősen arthritis korban.