tüdőrák-mikor kell hívni az orvos

Azonnal hívja orvosát vagy más sürgősségi szolgálatok esetén azonnal

A nem kissejtes tüdőrák (NSCLC) a leggyakoribb típusa a tüdőrák. NSCLC anaplasticus lymphoma kináz (ALK) átrendeződés egy ritka formája ez a rák; Megértése az alapokat segíthet jobban kezelni az egészségre. Ez is megkönnyíti, hogy beszéljen a orvosok a gondozás és kezelés. Itt van, mit kell tudni.

Hívjon orvost, hogy megtudja, ha egy ellenőrzés szükséges, ha

Az egészségügyi szakemberek, akik tudják értékelni a tüneteket, és a kockázatot a tüdőrák

Az egészségügyi szakemberek, akik tudják értékelni és kezelni a tüdőrák

Ahhoz, hogy felkészüljenek a találkozó, így a legtöbbet a találkozó.

Új vagy hirtelen fellépő mellkasi fájdalom, zúzás vagy préseléssel, növekszik az intenzitása, vagy előfordul más tünetek a szívroham, mint a légszomj és hányinger; Van új vagy hirtelen légzési nehézség; Köhögés egy csomó vér (nem csak vércsíkok vagy kis mennyiségű vér keverve sok nyálka) ebből a tüdőbe; Hányás, és úgy érzi, hogy akkor adja át, amikor ülsz, vagy állni.

Erőltetett, sekély, gyors légzés és légszomj vagy nehézlégzés, akkor is, ha a pihenő; Duzzanat a nyak és az arc.

Van új a mellkasi fájdalom (több, mint kellemetlen, ha köhög), amely hosszú ideig tart, és egyre rosszabb lesz, ha lélegezzen mélyeket; Tüneteit tüdőgyulladás, mint a légszomj, köhögés és láz; A köhögés, amely létrehoz egy kis mennyiségű véres (élénk piros vagy rozsdaszínű) váladék; Gyakran köhög fel sárga vagy zöld nyálkát a tüdőben (nem postnasal vízelvezetés) hosszabb, mint 2 nap; Gyakran hány köhögés; A köhögés, hogy tovább tart, mint 4 hét; Lélegezzen ha nyugalomban, de nagyon fullad után minden testmozgás; Egyre nagyobb fáradtság látható ok nélkül; Megmagyarázhatatlan fogyás.

Családi gyógyszert orvos; Általános orvos; Belgyógyász; Nővér orvos; Orvos asszisztens; Tüdőgyógyász.

tüdőgyógyász; Onkológus orvosok; Mellkasi sebész; Sugárzás onkológus.