tüdőrák – téma áttekintése

Tüdőrák akkor kezdődik, amikor a kóros sejtek elszabadulása a tüdőben. Ezek behatolhatnak a közeli szövetekbe, és forma daganatok. A tüdőrák lehet kezdeni bárhol a tüdőben és a bármely részét érintheti a légutakat.

Tüdőrákok vannak osztva kissejtes tüdőrákok (SCLC) és a nem kissejtes tüdőrákok (NSCLC). Kissejtes tüdőrák általában gyorsabban nőnek, és nagyobb valószínűséggel terjed, mint a nem-kissejtes tüdőrák.

A tüdőrák a vezető oka a rákos halálesetek a világon. 1

A legtöbb tüdőrák dohányzás okozta. De néha a tüdőrák alakul ki, akik soha nem dohányoztak.

Vannak kitéve a passzív dohányzást, arzén, azbeszt, radioaktív port, vagy radon növelheti esélyét a tüdőrák. Emberek, akik ki vannak téve a sugárzásnak a munkahelyen vagy máshol van nagyobb esélye a szerzés a tüdőrák.

Az első jelei a tüdőrák lehetnek

köhögés; zihálás; Légszomj; Mellkasi fájdalom; Miután a vér minden nyálka, hogy köhög fel.

Mivel ezek a tünetek olyan általános, sokan nem is sejtik, tüdőrák. És mire orvoshoz, gyakran a daganat már elkezdett terjedni.

Ha a rák átterjed belül és azon túl a mellkas, más tünetek léphetnek fel.

A tünetek és a kórtörténet, különösen, ha bármilyen története rák a családi segít orvosa úgy dönt, hogy mennyire valószínű, hogy van a tüdőrák és szükség van-e vizsgálatokat, hogy biztos.

A tüdőrák általában először talált a mellkas röntgen vagy CT-vizsgálat. További vizsgálatok, hogy megtudja, milyen a rákos sejtek van, és hogy az általuk terjedt túl a tüdő. Ezek a tesztek segíthet az orvos, és megtudja, melyik szakaszában a rák. A színpad értékelés mérni, hogy mekkora a daganat, és milyen messze terjed.