új megközelítés a Lyme-kór diagnosztizálására ígéretes

Háttér

Eredmények

Lyme-kór is nehéz diagnosztizálni a korai szakaszában, mert az emberek gyakran érkeznek az orvosi vagy kórházi és a betegség tünetei, de nem ellenanyagok mutathatók szabványos szerológiai laboratóriumi vizsgálatok. A jelenlegi vizsgálatok hagyj 60-70 százaléka korai stádiumú esetekben a Lyme-kór, ami a túlzott vizsgálat a téves diagnózis, és a rossz, a beteg kezelésére. Új diagnosztikai megközelítések Lyme-kór nagy szükség van.

Egy nemrégiben készült tanulmány, egy kutatócsoportja theernment, Colorado State University és a New York Medical College által támogatott theernment, feltárt használatával történő megvalósíthatóságát metabolikus markerek diagnosztizálni a korai stádiumú Lyme-kór. Amikor egy betegség fertőzi a test, az immunrendszer azonnal kiváltja a gyulladásos választ. Hívott technológia segítségével metabolomikára tudósok rendszeresen tanulmányozza az egyedi lábnyomokat hagyott a gyulladásos választ. Egyes anyagcseretermékek vagy panelekből metabolit fertőzés után egy adott betegség kijelölt markerek, vagy biosignatures, a betegség. A kutatók feltételezik, hogy az egyedi gyulladásos válasz korai Lyme-kór is megkülönböztetik egészséges kontroll és más betegségek hasonló tüneteket okoz.

Jelentőség

Hogy teszteljék a elméletet, kutatók elemezték dönthető szérummintákban emberek a korai stádiumú Lyme-kór, az emberek más betegségek, valamint az egészséges emberek. Az elemzés kimutatta, kis molekulájú anyagcseretermékek, amelyek egyedülállóak a korai Lyme-kór mintákat. A kutatók ezután alkalmazott statisztikai modellezés értékelni, hogy ezek a metabolikus markerek pontosan kategorizálni korai stádiumú Lyme-kóros betegeknél, szemben az egészséges kontroll és más betegségek. Azt találták, metabolittartalom elért lényegesen nagyobb a diagnosztikai érzékenység (88 százalék), mint a standard laboratóriumi tesztek és megőrizte magas specificitását 95 százaléka diagnosztizálásában korai stádiumú Lyme-kór. A markerek is helyesen azonosította 77-95 százaléka korai stádiumú Lyme-kóros betegek, akik nem helyesen azonosították betegségtől mentes a szokásos laboratóriumi vizsgálatok.

Következő lépések

A tanulmány proof-of-concept egy új diagnosztikus megközelítés Lyme-kór, amely javulást az egységes vizsgálati eljárás. Lyme-kór könnyen összetéveszthető más betegségekkel miatt hasonló tüneteket, ezért fokozott teszt csökkentené téves diagnózist és segítséget nyújtanak a betegeknek gyorsan megkapja a megfelelő kezelést.

A tudósok tanulmányozni kell a metabolikus markerek alaposabb optimalizálása specificitás és szenzitivitás hogy megakadályozzák a hamis vizsgálati eredmények és előmozdítása antibiotikum gondoskodás. Folyamatos fejlődése is igényel betegekből származó szérumminták más betegségek, amelyek hasonló tüneteket, mint a Lyme-kór, mint például egyéb kullancs által terjesztett betegségek, cellulitis és gombás fertőzések. A kutatók azt is elemezni betegek szérumában, akik egyéb Lyme-kór, például neurológiai Lyme-kór, Lyme carditisszel, és a Lyme arthritis, hogy felfedezzék a további vagy finomított markerek korai felismerése ezek súlyosabb típusú betegség.

Referencia

CR Molins et al. Kidolgozása anyagcsere biosignature kimutatására korai Lyme-kór. Klinikai Infectious Diseases. DOI: 10,1093 / CID / civ185.