vetélés útmutató – okok, tünetek és kezelési lehetőségek

Tünetek

Tünetei közé tartozik a vetélés; Hüvelyi vérzés indulhat a barnás folyás. Amikor a vérzés erős lehet, hogy a vérrögképződés vagy egyéb szövet halad a hüvelyből. Azonban nem minden vérzés a terhesség alatt azt jelenti, hogy a vetélés történik. Különösen akkor, ha csak egy kis mennyiségű vérzés (pecsételő “), sok terhesség is egészséges .; görcsök vagy egyéb fájdalom a kismedencei, derék-, vagy a has, A csökkenés szokásos jelei a terhesség korai szakaszában, mint például a émelygés és a mell érzékenysége. azonban az ilyen tünetek rendszerint megszűnnek az egészséges terhesség. Tehát azok eltűnését csak ritkán jelent vetélést.

Diagnózis

Ha vetélés gyanúja vagy történt, ultrahang és kismedencei vizsgálat, melyeket általában. Az orvos, szülésznő vagy nővér fogja tenni a kismedencei vizsgálat, hogy ellenőrizze a mérete a méh és meghatározza, hogy a méhnyak nyitott vagy zárt. Ha a vetélés folyamatban van, a méhnyak általában nyitott, és a terhesség nem fogja túlélni. Ha a vetélés már megtörtént, a méhnyak lehetnek nyitott vagy zárt, attól függően, hogy a terhesség szövet átment a méhét.

Meddig tart?

Miután a vérzés kezdetét és a vetélés megkezdte vagy veszteség már diagnosztizálták (például egy nem teljes vagy nem fogadott vetélés), nehéz megjósolni, milyen hosszú vérzés folytatódik, és hogy mennyi ideig fog tartani az összes szövetet át, vagy akkor is, ha ez mind át segítség nélkül.

Hogyan lehet megakadályozni ezt egészségi állapota

Ha a vetélés hamarosan bekövetkezik, akkor nem akadályozza meg. A múltban, ha voltak vérzés korai a terhesség és a diagnózist a veszélyeztetett vetélés történt, csökkent aktivitás, vagy akár ágyhoz lenne ajánlott. Most, a legtöbb orvos felismeri, hogy nincs bizonyíték arra, hogy ezek az intézkedések, vagy bármilyen beavatkozás csökkenti a vetélés kockázatát, amint a tünetek kezdtek. Vegye figyelembe, hogy a vetélés nem okozott a rendszeres fizikai tevékenység, kisebb balesetek, a testmozgás, a szexuális közösülés, vagy kisebb megbotlik vagy elesik.

Hogyan kell kezelni ezt az egészségügyi állapot

Ha van egy nem fogadott vagy nem teljes vetélés a terhesség korai szakaszában, három lehetőség van az irányítás.

Mikor kell orvoshoz

Hívjon az egészségügyi szakember, aki figyeli a terhesség esetén azonnal tünetei a vetélés, mint a hüvelyi vérzés vagy tartós fájdalom a medence, a has vagy vissza.

Prognózis

Az esélyét annak, másik vetélés függ az oka az első vetélés. Mert, mint már említettük, vetélés 15% -ról 20% -a terhességek, még egy egészséges pár egy 15% és 20% az esélye a vetélés minden terhesség. Ilyen esetekben fennáll a veszélye egy vetélés egy következő terhesség hasonló: 15-20%.